Kıyameti yaşadılar, ölü ve yaralılar var! Dehşet görüntüler şoke etti

Tenis topu büyüklüğünde dolu yağışında 1 kişi yaşamını yitirdi, 110 kişi de yaralandı. Evlerin camları kırıldı, ağaçlar yerlerinden söküldü. Görüntüler, dehşete düşürdü. İşte o anlar...

Avrupa genelinde aşırı sıcaklar etkili olurken, İtalya'nın kuzeyinde yaşayanlar tenis topu büyüklüğünde dolu yağışı ile şaşkına döndü. Ülkenin kuzeyindeki Veneto bölgesinde görülen dolu yağışında 53 yaşındaki bir kişi hayatını kaybederken, 110 kişi de yaralandı.

italya-dolu-yagisi-1.jpg

AĞAÇLAR YERLERİNDEN SÖKÜLDÜ

Dolu yağışı nedeniyle evlerin camları kırıldı, ağaçlar yerlerinden söküldü. Veneto sivil koruma birimi, yaralanma ve evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar tarafından yapılan 500 ihbara hızlı bir şekilde yanıt verildiğini bildirdi.

İtalya Ziraatçılar Derneği (Coldiretti) Veneto Şubesi, şiddetli dolu nedeniyle kuzey bölgelerde ekin alanları ve üzüm bağlarının zarar gördüğünü belirtti.

italya-dolu-yagisi-2.jpg

KIRMIZI ALARM VERİLDİ

İtalyan Sivil Savunması da Lombardiya, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Bolzano Özerk Yönetimi ve Emilia Romagna bölgelerinde gök gürültülü sağanak, dolu ve sert rüzgar ihtimaline karşı halkı uyardı.

Diğer taraftan, ülkenin orta ve güney bölgelerinde, Afrika kaynaklı aşırı sıcakların etkisi devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklar nedeniyle bugün için orta ve güney bölgelerde yer alan 19 kenti 'kırmızı' kategoriye alarak halkı uyardı.

italya-dolu-yagisi-3.jpg

BİR YANDA SEL, DİĞER YANDA AŞIRI SICAKLAR

Hafta başında bu yıl için rekor düzeye ulaşan hava sıcaklıklarının dün itibarıyla etkisini biraz kaybetmesiyle 'kırmızı' alarm verilen şehir sayısını 23'ten 19'a düşüren Bakanlık, hafta sonunda 18 kentin daha 'kırmızı' kategoride yer alacağını bildirdi.

Orta ve güney bölgelerde bir haftadır süren yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonu da devam edebileceği, bazı yerlerde 45-47 dereceyi bulabileceği kaydedildi.

İlgili Haberler