Mehmet Ali Kulat: Deprem bölgesindeki sandıkların güvenliğinden endişeliyiz

Maraş merkezli depremlerin ardından yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerin oy kullanabilmesi için ‘askıda bilet’ uygulaması başlatılmıştı. Araştırmacı Mehmet Ali Kulat ise depremzedelerin sahaya gitmek istemediğini dile getirdi. Deprem felaketinde yıkılan illerdeki sandıkların güvenliğinden söz eden Kulat, "buradaki sandıkların güvenliğinden endişeliyiz" dedi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Maraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından başka şehirlere taşınan depremzedelerin, ikamet kayıtlarının olduğu şehirlere dönebilmesi ve oy kullanabilmesi için 'askıda bilet' kampanyası başlatılmıştı. Depremzedelerin bölgeye gitmek istememesinden söz eden Kulat ise deprem bölgelerindeki sandıkların güvenliğine özen gösterilmeli mesajını verdi.

gly.png

SAHADA İMAMOĞLU VE YAVAŞ ETKİSİ

MAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik sahadaki enerjinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine olduğunu dile getirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu ve yanındakiler, özellikle Meral Akşener ile beraber hareket etme becerisini daha güçlü şekilde vatandaşa hissettirebilirlerse bu seçim ilk turda Kılıçdaroğlu lehine bitebilir. Belediye başkanlarının, sahada özellikle Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na ilgi çok iyi seçmen tarafından. Özellikle de son bir haftadır görünür haldeler. Millet İttifakı'nın diğer partileri ise sahada biraz daha görünür hale gelmeli." ifadelerine yer verdi.

'KÜRT SEÇMEN MUHALEFETE YAKIN DURUYOR'

Millet İttifakı'na mensup partilerin sahadaki görünürlüğü tartışma konusu oldu. 'Mutlaka Kılıçdaroğlu ile beraber Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu da bölge insanına birlik fotoğrafları vermeli' diyen Mehmet Ali Kulat: "Kürt seçmen muhalefete yakın duruyor ama CHP'nin tarihinden kaynaklı negatif bir bakış var." şeklinde konuştu.

'MESELE SEÇİM NİTELİĞİNİN...'

Öte yandan Mehmet Ali Kulat, seçim güvenliği konusunda partililer ile görüştüğünü dile getirdi. Doğu ve deprem bölgelerine dikkat çeken Kulat, "Mesele seçim niteliğinin kaliteli olarak korunması ve çok fazla kişinin sandığa gitmesi. Bölgeyi görüyoruz, AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarla görüşüyorum sandık güvenliği konusunda. Onlarında zihinleri çok berrak değil. Canan Kaftancıoğlu 'Islak imzalı oy tutanakları bizim elimize ulaştıktan sonra sorun yok' diyor ama sorun zaten tam da ıslak imzalı tutanaklar konusunda başlıyor. İstanbul'da seçim güvenliği konusunda çok sıkılar. Ama bunu deprem bölgelerinde de doğu bölgelerinde de sıkı tutmak gerekli" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN