Amasya’da yaşayan Refik Aydın’ın azim dolu hikayesi, hayallerin yaşı olmadığını bir kez daha kanıtladı. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun olan ancak o dönemdeki atama kısıtlılığı nedeniyle polislik mesleğine yönelen Aydın, 18 yıl süren onurlu görevini noktaladı. İçindeki öğretmenlik aşkını hiç söndürmeyen iki çocuk babası Aydın, 45 yaşında girdiği KPSS’de büyük bir başarı göstererek kendi alanında Türkiye genelinde 13. sırada yer aldı. Emeklilik hakkına çok yaklaşmışken tercihini tutkusundan yana kullanan Refik Aydın, şimdi Suluova’da öğrencilerine motorlu araçlar teknolojisi dersi veriyor.
POLİSLİKTE 18 YILIN ARDINDAN GELEN RADİKAL KARAR
Sivaslı Refik Aydın, 2002 yılında otomotiv öğretmenliği bölümünü bitirdiğinde kontenjan yetersizliği nedeniyle hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni (POMEM) kazanarak emniyet teşkilatına katılan Aydın, 18 yıl boyunca vatan hizmetinde bulundu. Ancak teknik makaleleri ve sektördeki gelişmeleri takip etmeyi hiç bırakmayan Aydın, her zaman bir gün sınıfa döneceği günün hayalini kurdu.

EMEKLİLİĞE 10 YIL KALA GELEN KPSS BAŞARISI
45 yaşına geldiğinde yeniden kitapların başına oturan Aydın, zorlu bir hazırlık sürecinin ardından KPSS’ye girdi. Sadece 51 kişinin atanacağı branşında yüzlerce rakibini geride bırakarak 13. olmayı başaran deneyimli polis memuru, bu başarısıyla atanma hakkı kazandı. Bu gelişme üzerine tereddüt etmeden polislikten istifa eden Aydın, Amasya'nın Suluova ilçesindeki Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı.
65 YAŞINA KADAR ÇALIŞMAYI GÖZE ALDI
Öğretmenlik mesleğine geçiş yapması, Refik Aydın için maddi ve sosyal haklar anlamında büyük bir fedakarlık anlamına geliyordu. Polislikte kalsaydı 55 yaşında emekli olabilecek olan Aydın’ın emeklilik süresi, öğretmenliğe geçmesiyle birlikte 65 yaşına kadar uzadı. "İlgi duyduğum meslek için 10 yıl fazladan çalışmak sorun değil" diyen Aydın, maaşındaki düşüşe rağmen hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

ÖĞRENCİLERİNİN SEVGİLİSİ OLDU
Yeni görevine iki ay önce başlayan çiçeği burnunda öğretmen, modern atölyelerde öğrencileriyle bir araya gelmenin heyecanını yaşıyor. Hem emniyet teşkilatındaki disiplini hem de teknik bilgisini öğrencilerine aktaran Aydın, okulda kısa sürede sevilen bir eğitimci haline geldi. Durumu duyanların şaşkınlık yaşadığını ifade eden Refik Aydın, "İçimde bir ukde vardı, onurlu polislik görevimden sonra şimdi asıl mesleğimle hizmet etmeye devam ediyorum" diyerek hikayesinin herkese ilham vermesini diliyor.
