Mehmet Ocaktan: Milletin vergisini bağış diye dağıtıyorlar

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde can kaybına neden oldu. Felakette iki hafta geride kalırken arama kurtarma çalışmaları Kahramanmaraş ve Hatay'da devam ediyor. Deprem çalışmalarına değinen Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında gündemi değerlendirdi. Deprem için toplanan paraları gündeme getiren Ocaktan, 'Milletin vergisini bağış diye dağıtıyorlar' şeklinde yorum yaptı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından 41 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken 10 binlerce insan yardım bekliyor. Toplum ise depremin 16. gününde felaketi yaşamaya devam ediyor.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.png

KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında konuşan Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, AFAD'ın açıklamış olduğu can kaybı sayısını eleştirdi. Mehmet Ocaktan, "Gerçek can kaybı sayısının açıklanmamasının kimseye faydası yok. Binlerce insan hayatını kaybetti. Bu deprem içerisinde bedel ödeyenler yine vatandaş oldu" ifadelerine yer verdi.

'Türkiye Tek Yürek' isimli deprem bağışı için yayınlanan program üzerine Mehmet Ocaktan, "Televizyonda ortak yayın açarak bağış topladılar. Ziraat Bankası, kurumlar, çocuklar kumbaralarında biriktirdiği parayı bağışladı. Devletin bankası 30 milyar lira bağış yaptı. Milletin vergisini dağıtıyorlar. Her zaman olduğu gibi bedel ödeyenler yine enkaz altında kalanlar oldu." şeklinde konuştu. Ahmet Taşgetiren ise bu sözler üzerine şöyle yanıt verdi: "Siyasetin bedel ödeme riski var. Yetkililerden istifa etmeleri beklendi. Ülke yönetiliyorsa bu riski kabul etmek durumundalar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN