Roj Girasun: Aday olma ihtimali güçlendikçe oyu arttı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, Altılı Masa'dan ayrılmasıyla liderlerden art arda açıklamalar geldi. Ortak aday tartışması yapılırken gözler anketlere çevrildi. KARAR TV'de konuşan Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında, "Aday olma ihtimali güçlendikçe oyu arttı" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Yıldıray Oğur, Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun ve Serbestiyet Ankara Temsilcisi Hilal Köylü KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında gündemin öne çıkan haber başlıklarını değerlendirdi.

Altılı Masa’nın 12. Toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart’ta açıklanacağı duyurulmuştu. Toplantı sonrasında CHP ve İYİ Parti cephesinde peş peşe toplantılar düzenlenmişti. Son toplantı bugün İYİ Parti’de gerçekleşti. Millet İttifakı’nda bugün Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri bir kez daha bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayında karar verecek. Altılı Masa'nın dağılmasıyla birlikte gözler anketlere çevrildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altı partinin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı'ndan 3 Mart'ta yaptığı açıklamalarda ayrıldığını belirtmişti. Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenerek aday olma çağrısında bulunmuştu. 'Milletimiz karar versin' diyen Akşener, anketlerin önemli olduğunu vurgulamıştı.

"KAYGILAR PAYLAŞILDIKÇA..."

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, anketlere değinerek, "Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun en yüksek olduğu dönemde, İYİ Parti Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağına dair kaygılarını kamuoyu önünde paylaşmaya başladı. Bu kaygılar paylaşıldıkça, Kılıçdaroğlu da kaybetmeye başladı." ifadelerine yer verdi.

"SON 2 YILDA TÜM KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA..."

Kazanacak aday tartışmalarına değinen Roj Girasun, "Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimali zayıf bir aday olduğu doğru değil! Aday olma ihtimali güçlendikçe oyu arttı. Altılı Masa Kılıçdaroğlu'nu tek aday olarak sahneye çıkarttıktan sonra oyunun artışı sürpriz olmayacaktı. Kılıçdaroğlu son 2 yılda tüm kamuoyu araştırmalarında oyunu en çok artıran lider. " ifadelerini kullandı.

gdfg.png

"AKŞENER'İN OKUDUĞU METNİ KİMİN YAZDIĞI BELLİ DEĞİL"

Serbestiyet Ankara Temsilcisi Hilal Köylü KARAR TV ekranlarına bağlanarak Ankara'daki son durumu aktardı. Köylü, "Temel sorun, müthiş bir güvensizlik ortamının yaratılmış olması. Bu güvensizlik hem Millet İttifakı masasına karşı yapılmış hem de kamuoyuna karşı yapılmış durumda. Beşli Masa'nın olağanüstü toplantısına Akşener katılmadı ve o yüzden 'biz kapıyı açık tutalım, gelecek olan varsa gelinsin' denildi ve o nedenle imza atılmamış. Bugün imzalar atılıyor, Meral Akşener'e saat 14.00'e kadar süre verilmiş. Ankara'da 'İYİ Parti'de büyük bir tutarsızlık var ve artık sadece ortalığı karıştıranlar devrede' diyenler çok sayıda şu an. Bugün, Millet İttifakı adayını Temel Karamollaoğlu'nun açıklaması bekleniyor. Meral Akşener'in okuduğu metni kimin yazdığı da belli değil. İYİ Partililer kendi aralarında bunu sorguluyorlar." şeklinde konuştu.

KÜRT SEÇMEN NE YAPACAK?

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun Kürt seçmen grubundan bahsederek, "Kürt seçmenlerin genelinde Kılıçdaroğlu adaylığına ilk tepkiler olumluydu. Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin desteklediği bir aday olmaktan çıkıp, HDP'nin adayına dönüşme riski, Kılıçdaroğlu için bir handikap oluşturabilir." ifadelerine yer verdi.

"PARÇALI BİR MUHALEFET GÖRECEĞİZ"

Seçim anından söz eden Girasun, "Eskisi gibi seçimi kazanması çok güçlü görünen bir muhalefetten ziyade parçalı bir muhalefet göreceğiz. Seçimi kazanmayı zora soktu ve ittifak sinerjisinin sekteye uğradığı görülüyor. Elimizde bir ölçüm yok tabii ki. İlk anda söylenebilecek, kamuoyuna yansıyan görüntü bu. Bütünlüğün kaybedildiği görülüyor." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN