Mehmet Ocaktan: CHP geçmişiyle yüzleşerek değişim çabasında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3 Aralık vizyon toplantısı gündemin odak noktası olarak KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında konuşuldu. Mehmet Ocaktan, "Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' adımı ile başlayan sürecin getirdikleriyle CHP'nin geçmişiyle yüzleşerek bir değişim çabası var" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

'CHP GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞEREK DEĞİŞİM ÇABASINDA'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık tarihinde düzenlemiş olduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” programındaki vizyon belgesini açıklamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı kadronun içindeki isimler ise alanında uzman kişilerdi. Kadroda; Ekonomist Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Faik Öztrak, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Hakan Kara Hacer Foggo ve Prof Dr. Ufuk Akçiğit yer aldı. Buradan Bakınca programında ise Mehmet Ocaktan, Kılıçdaroğlu'nun vizyon toplantısı hakkında, "İktidar iddiası olan ana muhalefet partisinin böyle bir çıkış yapmış olması önemli. İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısı önemli. CHP'nin toplum hafızasından gelen algıyı sonuçta herkes biliyor. Tek parti döneminin siyasi günahı olan bugünde aynen devam ediyor olmasını çok hakkaniyetli bulmam. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' adımı ile başlayan süreci CHP'nin geçmişiyle yüzleşerek bir değişim çabası var" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE GELİR DAĞILIMI ADALETSİZLİĞİ VAR'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3 Aralık'ta açıklanan kadrosundaki isimlerin konuşmaları ve çalışmaları üzerine değinen Ahmet Taşgetiren, "CHP'ye eleştiriler var. Türkiye'de gelir dağılımı adaletsizliği var. CHP bünyesinde Faik Öztrak gibi ekonomistlerin bu konuyla ilgili çalışmaları var. Faik Öztrak gibi ekonomistler CHP bünyesinde, Hacer Foggo gibi isimler yoksulluk üzerine çalışmalar yapıyorlar. Alanında uzmanlar konuşuyor. Hem toplumdaki yoksulluğu tespit ediyorsunuz hem de önemli bir toplantıda konuşuyorsunuz. Çözüm önerileri bunun üzerine oturuyor. Bir yandan mevcut ekonomik süreçte, orta gelir grubunun bile alt gelir grubu içerisine düşmesi hadisesi var. Bir yandan da gelir grubunu tavanlara taşıyanlar var. Bu uygulanan ekonomi politikasıyla ilişkili bir şey. Korkunç bir gelir aktarımı söz konusu" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN