Prof. Dr. Cemil Koçak: AK Parti gerektiği takdirde sıkı bir Atatürkçü olacak

Prof. Cemil Koçak, "Seçim gecesine kadar, kimin ne kadar varlık gösterip gösteremediği belli olana kadar, siyasi partiler şu andaki var olan konjonktürel ittifaklarını tutmaya devam edecekler. AK Parti, gerektiği takdirde sıkı bir Atatürkçü olacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni de gerektiği takdirde Atatürk ilkelerinden ayrılmakla itham edecek" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur gündemi Bi' Karar Ver'de konukları Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cemil Koçak ile değerlendirdi.

'PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ SİYASETÇİLER TARAFINDAN YAPILACAKTIR'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık tarihinde düzenlemiş olduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” programındaki vizyon belgesini açıklamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı kadronun içindeki isimler ise alanında uzman kişilerdi. Kadroda; Ekonomist Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Faik Öztrak, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Hakan Kara Hacer Foggo ve Prof Dr. Ufuk Akçiğit yer aldı. Dört saatten uzun süren toplantı için gazeteci Yılmaz Özdil'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise tepki topladı. Yılmaz Özdil'in paylaşımından bahseden Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cemil Koçak, "Özdil'in paylaşımını gördüm, rahatsız olduğu bir durumdan bahsetmiş. İşin magazin tarafını kenara bırakacak olursak, bu toplantı bana 'beyin kabinesi' durumunu hatırlattı. Eğer temsili bir demokratik rejimde yaşayacaksak, bütün problemlerin çözümü siyasetçiler tarafından yapılacaktır, yapılmak zorundadır. Bunun başka bir alternatifi yoktur. Benim gibi akademisyenler, ulaştırma uzmanı gibi konunun uzmanlarının bir araya gelerek siyasetçilere 'nasıl yapılması gerektiğini söylemek' dünyanın hiçbir yerinde olmamıştır. Eğer demokratik bir rejim olacaksa" ifadelerine yer verdi.

'AK PARTİ GEREKTİĞİ TAKDİRDE SIKI BİR ATATÜRKÇÜ OLACAK'

AK Parti'nin seçim politikasından bahseden Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cemil Koçak, "Seçim gecesine kadar, kimin ne kadar varlık gösterip gösteremediği belli olana kadar, siyasi partiler şu andaki var olan konjonktürel ittifaklarını tutmaya devam edecekler. Altını çizmeye çalıştığım şey bunların hepsinin siyasi bir konjonktür ile ilgili olduğu. Bu hipotezimi ciddiye alırsak, önümüzdeki altı ay boyunca bu tarz şeylerle karşılaşmaya devam edeceğiz. AK Parti, gerektiği takdirde sıkı bir Atatürkçü olacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni de gerektiği takdirde Atatürk ilkelerinden ayrılmakla itham edecek! Siyasi konjonktür şu anda bunu gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

'BİR SİYASİ PARTİ TOPLANTISI AKADEMİK TOPLANTI OLAMAZ'

Türkiye'nin enflasyon rakamları ise Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cemil Koçak'ın gündemindeydi. 5 Aralık tarihinde açıklanan verilerde ise; TÜİK'e göre tüketici fiyatları kasımda yıllık yüzde 84,39, aylık yüzde 2,88 arttı. ENAG ise yıllık enflasyonun kasımda yüzde 170,70 olduğunu açıklamıştı. Prof. Dr. Cemil Koçak enflasyonun gidişatını baz alarak, "Türkiye'de her zaman yapıldığı gibi enflasyon göz ardı edilebilir, ama büyüme göz ardı edilemez. Büyümeyi bırakan bir siyasetçinin bir sonraki seçimde kazanma şansı, imkanı ve ihtimali yoktur veya çok düşüktür. Onun için siyaset başka bir şeydir, uzmanlık başka bir durum. Son tahlilde karar verici olanlar demokratik bir rejimde siyasetçilerdir. Uzmanlarını seçin ama siyasetçilerinizi daha doğru seçin. Bir siyasi parti toplantısı akademik toplantı olamaz, olmamalıdır. Seçmenler bir karar verecekler 'büyümeden mi fedakarlık yapacağız yoksa fiyat artışlarına devam mı?' Liderlerin bayrağı ellerine almaları lazım! Bayrak kesinlikle siyasetçilerdir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN