Prof. Dr. Ömer Dinçer: 'Yolsuzluk' adı İstanbul Şehir Üniversitesi'ne koyulamaz

Taha Akyol ve Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer gündemi değerlendirdi. KARAR TV ekranlarında konuşan Prof. Dr. Ömer Dinçer, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına yönelik konuştu. Prof. Dinçer, "Şehir Üniversitesi'nin kapatılması sosyal bir hadise. Şehir Üniversitesi'nin kurulmasında ne de işleyişinde yasal olmayan herhangi bir durum yok. Yolsuzluk adının konulabileceği zerre kadar da bir olay yok" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında konuşan Taha Akyol ve Prof. Dr. Ömer Dinçer, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına yönelik konuştu.

30 Haziran tarihli Cumhurbaşkanı kararında, "garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan üniversitenin faaliyet izninin kaldırılmasına karar verildiği" duyuruldu. Üniversitenin 2008 yılında başlayan tarihi böylece 12 yıl sonra sona ermiş oluyordu.

memrme.png

"YASAL OLMAYAN HERHANGİ BİR DURUM YOK"

Prof. Dinçer, "Şehir Üniversitesi'nin kapatılması sosyal bir hadise. Şehir Üniversitesi'nin kurulmasında ne de işleyişinde yasal olmayan herhangi bir durum yok. Yolsuzluk adının konulabileceği zerre kadar da bir olay yok. Sayın Davutoğlu'nun üniversite ile doğrudan bir bağı yoktu. Manevi bağı her zaman var binlerce öğrenci yetiştirdi. Sayın Erdoğan şu sözleri söylüyor ya, 'Hiçbir üniversiteye yapılmayan uygulama bu üniversiteye yapıldı' 1990'lı yılların sonuna kadar Türkiye'de vakıf üniversitelerine arazi tahsisi yapılıyordu. Sonra bir yasayla bu tahsisler kaldırıldı. Kiralama veya satış yöntemi uygulandı. 2010 yılında Erdoğan, çıkardığı kanun ile karşılıksız arazi tahsisi ile üniversitelere yer verdi. Ne için bu düzenlemeyi yaptılar kendilerine sormak lazım. Bu sorunların çözümü üniversiteyi kapatmak değildi. Mahkemeye gitti süreç ve hakim değiştirildi. Mahkemeyi kaybettik" ifadelerine yer verdi.

"ULAŞTIKLARI YOLSUZLUK MESELESİ VARSA PAYLAŞSINLAR"

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına yönelik sözlerine devam eden Prof. Dinçer, "Herkes gördü ve kabul etti ki, Şehir Üniversitesi'nin kapatılması iktidarın yaptığı en büyük yanlışlardan birisiydi. Dindar kesimin önemli bir kısmı Şehir Üniversitesi kapatılmamalıydı fikrine sahipti. YÖK iki kez bizi denetledi. Marmara Üniversitesi'ne devrettikten sonra Marmara Üniversitesi 1 yıl o üniversiteyi yönetti. Ulaştıkları bir tane yolsuzluk meselesi varsa paylaşsınlar çünkü ben yönetiyordum o üniversiteyi" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN