Orhan Uğuroğlu: İktidar değişmeden kara kutular açılmayacak | Semra Alkan'la 40 Dakika

Gündemin öne çıkan başlıklarının konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Orhan Uğuroğlu konuk oldu. Uğuroğlu, Sedat Peker'in iddiaları karşısında iktidarın suskunluğunu eleştirdi ve iktidar değişmeden ifşaatların ortaya çıkmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Uğuroğlu, "İktidar değişmeden bu kara kutular açılmayacak" dedi.

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez, Gazeteci Orhan Uğuroğlu konuk oldu. Uğuroğlu Sedat Peker'in iddialarına karşı iktidarın suskunluğunu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eleştirdi.

"İKTİDAR DEĞİŞMEDEN BU KARA KUTULAR AÇILMAYACAK"

Sedat Peker'in akıl almaz iddiaları karşısında iktidarın sessiz kalarak bu iddiaları onayladığını söyleyen Uğuroğlu, şöyle konuştu:

"Sedat Peker, iktidarın dibine dinamit koyuyor. Savcıların harekete geçmesi lazım. AKP ve MHP tarafından TBMM'deki araştırma önergeleri reddediliyor. İddiaların sonu başı belli değil. İktidar değişmeden bu kara kutular açılmayacak. İktidara göre devletin değil, şahısların bekası önemli. Peker'in iddiaları ile iktidar alay konusu haline geldi."

"DEVLET AKLINI YOK ETTİLER"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği tek adamlık rejimini ele alan Uğuroğlu, iktidara yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyerek insanları kandırdılar. Siyaset bu ülkede zıvanadan çıktı. AKP demek kasa demek, ayakkabı kutusuna dolarlar demek, gizli kasalar demek. Bunu artık sağır sultanlar duydu. ABD 'Erdoğan'ın ve ailesinin mal varlığını açıklayacağım' diye Türkiye'yi tehdit etti, başkan durdurdu. Joe Biden istese bütün mal varlığı dondurulur, açıklanır. Seçim bölgelerine gidip halkın yüzüne bakamazlar."

Dün temeli atılan Kanal İstanbul projesini de ele alan Uğuroğlu, şöyle devam etti:

"Marmara depremi olursa yarın depremden bir kişi ölürse bunun sebebi 'Kanal İstanbul' u yapacağız' diyen Erdoğan'dır. AK Parti'nin son 15-20 yılına bakın. Bir tane fabrika açıldı mı? Türkiye'yi bitirdiler, devlet aklını yok ettiler."

"BU ÜLKEDE KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMİYORUM"

Dün Taksim'de LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne polisin sınırları zorlayan müdahalesi hakkında konuşan Uğuroğlu, 'Türkiye Teksas'a döndü' diyerek tepki gösterdi.

"Türkiye Teksas'a döndü, isteyen istediğine saldırıyor. Hiçbir polisin bir insana böyle muamele yapmaya hakkı yok. 50 yıldır gazeteciyim. Bu ülkede kendimi güvende hissetmiyorum. Devlet polisinin beni korumasıyla gazetecilik yapıyorum. Bunun acısını ben 50 yıl boyunca yaşamadım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN