Sert: Vatandaşın ödediği vergi ile kahramanlık olmaz

KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert gündemin öne çıkan başlıklarını Osman Sert ile 15 Dakika programında bugün açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyetini ve bunun vatandaşa yansımasını değerlendirdi.

KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert KARAR TV'de bugün açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bugünün parasıyla 550-600 lira civarında olduğu belirtirken ''Vatandaşın ödediği vergi ile kahramanlık olmaz. Bunun üzerinden popülizm yapılmaz'' dedi.

Bugün açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin doğru seçildiğinin altını çizen Sert, ''Aslında daha önce bu köprü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum tarihi 26 Şubat'ta açılacaktı. Liderlerin doğum günlerinde, tahta çıkışlarında, göreve gelişlerinde, ayrılışlarında bu tür kutlamalar yapmak olmadık şeyler değil. Daha çok orta Asya ülkelerinde yaşanacak hadiseler. Demokratik ülkelerde liderlerin ne zaman doğduğunun çok önemi yoktur, bizatihi liderin kendisinin bir o kadar önemi yoktur. Seçimle gelirler seçimle giderler. Orada önemli olan bugün olduğu gibi yani 18 Martta olduğu yani o ülkenin o toplumun kollektif tarihinin ne söylediğidir. Bunun üzerine tarih yazımı bir bina edilir. Kişilerin üzerine bina edilen tarih anlatımları kişilerle birlikte sona erer. Dolayışıyla 26 Şubat'tan vazgeçilmesi en azından iktidar açısından da önemliydi'' ifadelerini kullandı. Sert sözlerine şöyle devam etti:


''Bu çok büyük maliyetlerle yapılmış bir köprü. Bugünün parasıyla 550-600 lira civarında bir maliyeti var. Sayın Cumhurbaşkanı bir rakam açıklayacak, Cumhurbaşkanının ne açıkladığını önemli değil. Niye önemli değil, O çünkü köprüden geçen onu kullanan, kullandığı içinde pahalı bile olsa onun parasını ödemesi gerekenden indirim yapacak. O yapılan indirimi de hayatında İstanbul'u, Çanakkale'yi görmemiş olan, köprüden bir defa geçmemiş olan, kendisi değil torunu bile geçmeyecek olan insanların vereceği vergilerden ödenecek. Sorunda bu zaten kimse icraate karşı değil''

Sert son olarak sözlerine şunları ekledi, ''Çanakkale köprüsü yapılırken 2023 metre olsun 5-10 metre fazla ilave edelim dendi. Sembolik anlamı olsun diye milletin kasasından kahramanlık olmaz. Vatandaşın ödediği vergi ile kahramanlık olmaz. Bunun üzerinden popülizm yapılmaz. Yapılırsa da bunun bedeli ödenir. Bugün geldiğimiz nokta devletin, milletin, bürokratın, vatandaşın, hazinenin sahibi gören bir anlayışın ülkeyi yönetiyor olması''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN