Yazar Cemile Bayraktar: Din cami yapmaktan mı ibaret?

KARAR TV'de konuşan Serbestiyet Yazarı Cemile Bayraktar başörtüsü meselesinin siyaset içerisinde seçim malzemesi olduğunu dile getirdi. Cemile Bayraktar, "İnsanlardan 'Bu din sadece başörtüsünden ve cami yapmaktan mı ibaret?' sözleri duyuyorum ve itiraz edemiyorum. AK Parti başörtüsünü siyasi simgeye dönüştürdü." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Serbestiyet Yazarı Cemile Bayraktar KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ın sorularına yanıt verdi. İktidar partisi olan AK Parti'nin başörtüsü meselesini gündeme getirmesiyle ilgili konuşan yazar Cemile Bayraktar "Ülkemizde yaşanan meseleler, bir kesim üzerinde Allah inancını sorgulamaya sebep oluyor. AK Parti bu durumu simgeleştirdi." yorumunu yaptı.

"DİN CAMİ YAPMAKTAN MI İBARET?"

AK Parti'nin siyasi simgelerinden bir tanesinin başörtüsü olduğunu vurgulayan Bayraktar, "İnsanlardan 'Bu din sadece başörtüsünden ve cami yapmaktan mı ibaret?' sözleri duyuyorum ve itiraz edemiyorum. AK Parti başörtüsünü siyasi simgeye dönüştürdü." şeklinde konuştu. Yapılan mitinglerde gündeme gelen 'din' ise tartışma konusu oluyor. Bayraktar, "Dindar kadınlar sahaya sürülerek yıpratılıyor. Başörtülü kadınların bu kadar seçim malzemesi yapılmasından rahatsızım." ifadelerine yer verdi.

"KILIÇDAROĞLU YARGIYLA KORKUTMUYOR"

'AK Parti'de AK Partililer kalmadı' diyen Cemile Bayraktar, KARAR TV ekranlarında sözlerine CHP'deki dönüşümü dile getirerek şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu'nun ne kadar başarılı bir lider figürü oluşturduğunu, CHP gibi zor bir partide bağırmadan çağırmadan, yargıyla korkutmadan CHP'yi dönüştürmeye çalışmasında gördüm."

"BU DURUM 'BEN KAVGA ARIYORUM' DEMEK"

Cemile Bayraktar, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden söylenen sözlere değinerek, "Dünün kötü Diyanet'i bugün neredeyse dinin koruyucusu oldu. Diyanet'i CHP kurduğu için dindar kesimin gözünde hiç makbul bir kurum değildi. 'Diyanet İşleri Başkanı'nın arkasında namaz kılınmaz' denirdi. Dindar kesim, 28 Şubat'ta 'Elhamdülillah Müslümanım' dediklerinde 'bölücülük çıkartıyorsunuz' diyenleri eleştiriyordu. Bir Alevinin 'Aleviyim' demesini aynı şekilde yorumlayacak noktaya gelinmiş. Bu durum 'Ben kavga arıyorum' demek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN