Kefaret dizisi hangi kitaptan uyarlandı? İşte Konstantiniyye Oteli kitabının içeriği ve yazarı

Kefaret dizisi hangi kitaptan uyarlandı? İşte Konstantiniyye Oteli kitabının içeriği ve yazarı

Önce kızını sonra da elindeki her şeyini kaybeden Zeynep Öğretmen’in dramının anlatıldığı Kefaret dizisi, Zülfü Livaneli’nin gerçek bir hikâyeyi kaleme aldığı kitabından uyarlanmıştır…

Fox TV ekranlarında yayınlanan Kefaret dizisi, Zülfü Livaneli tarafından yazılan Konstantiniyye Oteli kitaptan uyarlanırken, Livaneli, eserinde İstanbul’un çok sesliliğini ve tarihini okuyucunun huzuruna sunuyor…

KEFARET HANGİ KİTAPTAN UYARLANDI?

Başrollerinde Nurgül Yeşilçay (Zeynep Öğretmen) ve Mert Fırat’ın (Sinan Komiser) yer aldığı Kefaret dizisi, son zamanların en dikkat çeken yapımları arasında yer alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Mesude Erarslan otururken, senaryosu ise Mahinur Ergün’e ait. Bununla birlikte Kefaret dizisi ile ilgili dikkat çeken en ilginç detay, konunun gerçek bir hikayenin kaleme alındığı Konstantiniyye Oteli isimli kitaptan uyarlanması. Kitabın yazarı ise, yazar, yönetmen, siyasetçi gibi pek çok alana imza atmış, çok yönlü bir isim olan Zülfü Livaneli.

KONSTANTİNİYYE OTELİ KİTABININ İÇERİĞİ

Kardeşimin Hikayesi, Ada ve Serenad gibi çok satanlar listesinde pek çok kitabı bulunan Zülfü Livaneli, Konstantiniyye Oteli isimli kitabı ile, İstanbul’a, İstanbul’da yaşayanlara ev İstanbul’un ölülerine kitabında söz hakkı veriyor.

Geçmişten günümüze pek çok tarihsel olayın yer aldığı kitap, küçük küçük hikayelerden oluşuyor ve bu hikayelerin pek çoğu birbirinden bağımsız. Livaneli’nin akıcı üslubu ile kitabın küçük bölümlerden oluşması 500 sayfalık bir kitabın kısa sürede bitmesine neden oluyor.

Konusu İstanbul’da geçen kitap, bir otelin açılışıyla başlıyor. Eski bir Bizans sarayının kalıntıları üzerine inşa edilen lüks otelin açılışında 300 davetli bulunuyor. Açılış ayrıca 2014 yılı Aralık ayının son günlerine denk geldiği için erken bir yılbaşı kutlaması da sayılıyor. Kutlamada, Fener Rum Patriği, Amerikan Büyükelçisi, gazete patronları, ünlü gazeteciler, eski ve yeni zenginlerle, televizyon yıldızları var. Açılışın davetlilerinin aynı sıra onlara hizmet eden, güvenlik görevlileri, servis yapan garsonlar ve komiler de yer alıyor...

KONSTANTİNİYYE OTELİ KİTABINDAN ALINTILAR

Ankara Üniversitesi'nde ders vermiş olan Ernst Reuter ne demişti bilmiyor musunuz? "Türkiye'de önemli insanlar değersizdir, değerliler ise önemsiz"

Allah namusuyla çalışanın yanındadır.

Gönlünü çalan ha! Şu eski klişelerdeki naifliğe gel de bayılma...

Bazen sadece cinsellik diye başlayan bir ilişki zamanla aşka evrilir, bazen de aşk sanılan şeyin sadece cinsel dürtüler olduğu ortaya çıkar.

Unutma ki ölüler için zaman sonsuzdur, mekân ise sınırlı.

İstemem ben fatiha, tek çalmasınlar taşımı.

Herkese göre " mükemmel" di ama içi cam kırıklarıyla doluydu.

Gerçek her zaman iyi midir? Daha doğrusu gerçeği açığa çıkarmak her zaman iyi sonuç verir mi, yoksa yasayabilmeleri icin, insanların sahte dünyalarına göz yummak daha mı doğru?

Dünya tek ülke olsaydı başkenti Konstantiniyye olurdu.

Sözcükler bize, asıl söylemek istediklerimizi gizlemek için verilmiştir

"Kadın aşktan ölmez ama ondan yoksun kalınca solar."
Yargılanmak istemiyorsan yargılama, öfkelenme, kötü muamele etme, aşağılanmak istemiyorsan aşağılama, herkese hizmet et ve bu hizmetten zevk al."

konstantiniyye-oteli.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN