Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye PKK çağrısı!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye PKK çağrısı!

Kılıçdaroğlu, terörü protesto gösterilerinde HDP binalarına ve Kürt kökenli vatandaşların işyerlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Sağduyu çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, HDP'ye de "PKK ile arana kesin bir çizgi çek" çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörü protesto gösterilerinde yaşanan olayları ve Kürt kökenli vatandaşların işyerlerine yönelik saldırıların PKK'nın değirmenine su taşımaktan başka bir sonuç vermeyeceğini söyledi.

Parti genel merkezinde basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, "Ellerimizde bayraklarla, terörü lanetlemek için sokaklara çıkıyoruz, elbette çıkacağız. Ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine uygun davranışlarından özenle kaçınacağız. Onun beklentilerinden kaçınacağız. O toplumu ayrıştırmak istiyor, toplumu bölmek istiyor, bölünmeyeceğiz ve ayrışmayacağız. Ama terör örgütünün beklentilerine göre davranır ve bunlara alet olursak Türkiye farklı bir sürecin içine çekilmiş olur. 77 milyon yurttaşımızın bu konuda çok duyarlı olması lazım." dedi.

"Bir siyasi partiyi beğenmeyebilirsiniz, düşüncesini de beğenmeyebilirsiniz, demokratik yollardan gidip oy da vermeyebilirsiniz. Ama yakıp yıkmak sadece ve sadece terör örgütünün değirmenine su taşımak anlamına gelir" diyen Kılıçdaroğlu, HDP'ye de "PKK'yla arana net bir çizgi çek" çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Net bir belirleme yapmayı da görev biliyorum. Evet, siyasi partiler vardır ama Türkiye'deki bütün siyasi partilerin, istisnasız bütün siyasi partilerin terör örgütü ile aralarına net çizgi koymaları lazım. Açık ve net... Amasız, lakinsiz, fakatsız. Bunları kabul etmiyoruz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN