Kılıçdaroğlu: Darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın emekli amirallere ilişkin açıklamasına, “Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan ben sana söyleyeyim, 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi?" ifadeleriyle cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emekli amiraller bildirisi' üzerine grup toplantısında söylediği "Çok açık net söylüyorum, şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır. 104’ün içinde CHP üyesi olanlar vardır" sözlerine yanıt verdi. 

BÜYÜKELÇİ ATANAN DİŞLİ'Yİ HATIRLATTI

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olduğu belirtilen Akıncı Üssü davasında tutuklu olarak yargılanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin abisi Şaban Dişli’nin büyükelçi olarak atanmasını hatırlattı. 

"BU AKLI SİZE KİM VERİYOR?"

Sosyal medya hesabından "Seni gidi algıcı seni!" ifadeleriyle bir video paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu. 

“Neymiş efendim, bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, kardeşleri CHP’liymiş. Şu zekâya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor? 

Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan ben sana söyleyeyim, 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi? Siz şehitlere bile saygı duymuyorsunuz. İstiyorsan şehit ailelerine soralım ne diyecek?” 

 

 

ERDOĞAN NE DEDİ? 

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli 104 amiralin yayınladığı Montrö bildirisi üzerinden CHP’ye yüklendi.  

Erdoğan, "CHP bildiriyi aklamaya çalışacak kadar şirazesinden koptu. Darbeciye darbeci dememizden huzursuzlar. Bu emekli generallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içinde şu anda CHP üyesi olanlar vardır. İncelemeler devam ediyor. Kim bilir daha neler çıkacak? Bundan sonra hesabını bu işin çok ağır vereceksiniz. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız” dedi.  

DİŞLİ, 2018'DE LAHEY BÜYÜKELÇİSİ OLARAK ATANMIŞTI

2018 yılında Hollanda ile normalleşme kararının ardından Lahey Büyükelçiliğine 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi Şaban Dişli atanmıştı.  

Dışişleri Bakanlığı atamayı “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Şaban Dişli Lahey Büyükelçimiz olarak atanmıştır” ifadeleriyle duyurmuştu.  

disli.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN