Esnafa kira desteği nedir, başvuru şartları neler?

Esnafa kira desteği nedir, başvuru şartları neler?

Kira desteği kapsamında büyükşehirlerdeki esnafa aylık 750 TL, diğer illerdeki esnafa 500 TL kira yardımı yapılacak. Koronavirüs nedeniyle zorluk çeken esnafın faturaları da ödenecek. 1000 TL esnaf destek paketinden faydalanacak işyerleri de belli oldu.

Corona virüsü (kovid-19) salgın hastalığı nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafa, devlet kurumlarından maddi yardım yapılacak. 'Kira desteği' ile esnafın fatura, kira ve kredi borçları ödenecek. Para yardımı yapılacak esnaf içerisinde taksiciler, kuaförler, lokanta işletmecileri gibi birçok işyeri yer alıyor.

ESNAFA KİRA DESTEĞİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından toplanan Bakanlar Toplantısı'nda, esnafa 3 ay süreyle kira ve fatura yardımı yapılması kararı alındı. Corona virüsü (kovid-19) salgın hastalığı nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafa, devlet kurumlarından maddi yardım yapılacak. Kira sözleşmelerindeki ücretlerin bir kısmının hibe edilmesi, bir kısmının ise uzun vadeli ve faizsiz kredilerle karşılanabileceği konuşuluyor.

KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen esnafa kira yardımı için başvuru süreci ilgili bakanlıklar ve kurumlar tarafından açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan esnafa kira yardımı desteğinin detayları şöyle:

"Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarına göre belirledik. Bu şartları taşıyan ve işyeri kira olan esnafımıza yine üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız. Buna göre ayda 432 milyon liradan toplamda 1 milyar 300 milyon liralık bir kira desteğini esnafımıza hibe olarak vereceğiz.

Bu iki destek kalemi çerçevesinde önümüzdeki 3 ay boyunca esnafımıza toplamda 5 milyar lira civarında bir hibe desteği sağlamayı planlıyoruz. Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık."

KİRA DESTEĞİNDEN KİMLER, HANGİ İŞYERLERİ FAYDALANACAK?

'Kira desteği'nin hangi işyerlerine yapılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Hibe şeklinde verilecek doğrudan esnaf destek ödemesinden; taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecileri yararlanacak.

ESNAFA 1000 TL PARA YARDIMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN