Kırklareli Valisi Osman Bilgin kimdir? Osman Bilgin corona virüsüne yakalandı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin kimdir? Osman Bilgin corona virüsüne yakalandı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in corona virüsü (koronavirüs) testi pozitif çıktı. Bu üzücü gelişmeyle birlikte Türkiye'de ilk kez bir vali koronavirüse yakalanmış oldu. Peki, Kırklareli Valisi Osman Bilgin kimdir? Osman Bilgin kaç yaşında, nereli? Kırklareli Valisi Osman Bilgin corona virüsü sağlık durumu nedir? Detaylar haberimizde...

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019 günü ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan corona virüsü (koronavirüs) salgını, ülkemizde de onlarca insanın ölümüne neden oldu. Spor camiasından birçok isme koronavirüs teşhisi konulurken, ilk kez bir valiye de koronavirüs bulaştı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Peki, "Kırklareli Valisi Osman Bilgin kimdir?", "Osman Bilgin kaç yaşında, nereli?", "Corona virüsü Kırklareli Valisi Osman Bilgin sağlık durumu nasıl?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

CORONA VİRÜSÜ KIRKLARELİ VALİSİ OSMAN BİLGİN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Vali Osman Bilgin'in koronavirüs testinin pozitif olduğu belirtildi.

Bilgin'in yerine vekil olarak Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı'nın görevlendirildiği bildirilen açıklamada, "Valimiz Sayın Osman Bilgin, kendisini 14 gün süreyle Vali Konağı'nda izole altına almıştır ve izole süresince Vali Konağı'ndan fiili olarak Valilik görevini yürütecektir" ifadesi kullanıldı.

KIRKLARELİ VALİSİ OSMAN BİLGİN KİMDİR?

Osman Bilgin, 1978 yılında Trabzon İlinin Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrenimini Vakfıkebir ilçesinde tamamladı. 1997 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğünde Brokerlik eğitimi aldı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajı sonrası 1998-1999 yılları arasında 1 yıl avukatlık yaptı.

Osman Bilgin, 2000 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. 2000-2003 yılları arasındaki Kaymakamlık adaylığı döneminde sırasıyla; Konya-Çumra, Ordu-Ünye, Manisa-Ahmetli ve Kula İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

2003 yılında yapılan Kaymakamlık Kursunu bitirerek aynı yıl Asil Kaymakam olarak atandı. Sırasıyla; 2003-2005 yılları arasında Tokat-Pazar Kaymakamlığı, 2005-2007 yılları arasında Gümüşhane-Kürtün Kaymakamlığı, 2007-2010 yılları arasında Malatya-Kale Kaymakamlığı ve 1 yıl süre ile Malatya Vali Yardımcılığı, 2010-2012 Aydın-Buharkent Kaymakamlığı, 2012-2015 yılları arasında Giresun-Espiye Kaymakamlığı ve 2015-2016 yılları arasında Manisa-Alaşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 30 Kasım 2016 tarihli Müşterek Kararname ile İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak atandı.

18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Vali Atamaları Hakkında Karar' ile Kırklareli Valiliği görevine atanan Vali Osman Bilgin, İngilizce Öğretmeni İlknur Bilgin ile evli olup bir kız bir erkek çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

OSMAN BİLGİN KAÇ YAŞINDA?

1978 doğumlu Osman Bilgin, 2020 yılı itibariyle 42 yaşındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN