Kış ödemini atmanın yolu bir tutam maydanoz

Kış ödemini atmanın yolu bir tutam maydanoz

Karbonhidrat ağırlıklı beslenilen kış mevsiminde vücutta biriken ödemden kurtulmanın ipuçlarını KARAR okurları için kaleme alan Diyetisyen Nur Şahin “Maydanoz, kabak, semizotu, ıspanak, tere, brokoli, salatalık ödem atmaya yardımcı besinlerdir” diyor.

DİYETİSYEN NUR ŞAHİN | KARAR

 

"Havalar, uykusuzluk, yorgunluk, yanlış beslenme, aşırı tuz tüketimi ve bir çok sebep daha... Tüm bunlar vücutta ödeme yol açıyor. Bu durumu bertaraf etmek ise doğru beslenmeyle mümkün. Maydanoz, kabak, semizotu, ıspanak, tere, brokoli, salatalık ödem atmaya yardımcı besinlerden birkaçı."

Havalar, uykusuzluk, yorgunluk, yanlış beslenme, aşırı tuz tüketimi ve bir çok sebep daha… Bu bahara ödemlerinizden kurtularak girmeye ne dersiniz? Ciltte gerginlik, yüzük ve çoraplarımızın derimizde iz bırakması ve cildimize bastırdığımızda geç toparlanması gibi belirtiler sıvıların doku araları ve cilt altına geçmesi ile oluşan şişkinlik; ödem belirtilerindendir.

Yüksek tansiyon, artrit, tiroit bezi, alerjik hastalıklar, böbrek hastalıkları, kalp ve karaciğer hastalıkları gibi hastalığa bağlı olarak ödem oluşabileceği gibi bireyin yaşam şekline, çevresel faktörlere ve beslenmesine bağlı olarak da ödem oluşabilir.

Ödem, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, alkol ve tuz tüketiminin fazla olması, su tüketiminin fazla olmaması, adet öncesi dönem, uykusuzluk, halsizlik ve mevsim geçişleri gibi sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilir. 

TUZLU GIDALARI HAYATINIZDAN ÇIKARIN 

Ödeminizin olduğunu hissettiğiniz dönemlerde dikkat edilmesi gerekenler ise şunlar:  

* Fazla miktarda karbonhidrat tüketmeyin. Un ve şeker içeren besinleri beslenmenizden çıkarın.

* Su tüketiminizi arttırın, gazlı içecekler, kafein içeren içecekler, alkollü içecekler, tuzlu ayran ve soda tüketmeyin.

* Tuzlu besinleri tüketmeyin. Özellikle tuz oranı yüksek olan kuruyemişler, peynir, zeytin, turşu, şarküteri, soya sosu, salamura besinler ve konserveler.

* Ananas, kivi, nar, yaban mersini, ayva, maydanoz, kabak, semizotu, ıspanak, tere, brokoli, salatalık, keten tohumu, yulaf, yeşil çay, rezene, elma sirkesi, yoğurt, çiğ badem gibi ödem atmaya yardımcı besinlere beslenmenizde yer verin. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN