Konya'da eğitime kar engeli | MEB Konya'da okullara 2 gün tatil kararı verdi

Konya'da eğitime kar engeli | MEB Konya'da okullara 2 gün tatil kararı verdi

2 Ocak 2019 Konya okullar tatil mi? sorusuna yanıt son dakika haber geçen MEB'den geldi. Konya'da kaç gün tatil açıklaması yapıldı? Konya'da etkisini göstermeye devam eden kar yağışı MEB'in sabah saatlerinde okullar tatil edildi. 2 Ocak Konya kar tatil oldu mu ? Kar tatili olan iller ve ilçeler? MEB kaç gün tatil açıklaması yaptı? İşte kar tatili ve Konya hava durumu hakkında merak edilen her şey...

2 Ocak 2019 Konya okullar tatil mi? sorusu velilerin ve öğrencilerin gündeminde. Son dakika haber geçen MEB kaç gün tatil olacağını da açıkladı.  Konya'nın bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Hadim, Taşkent, Halkapınar, Karapınar, Seydişehir, Ereğli, Akören, Bozkır, Yunak ve Güneysınır ilçelerindeki okullarda 28 Aralık Cuma günü eğitime ara verildi. İşte 2 Ocak 2019 Konya okullar tatil mi? sorusunun yanıtı ve MEB kaç gün tatil olacağının detayları...

Türkiye'nin birçok şehrine meteroloji uyarılarda bulundu. Konya'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 2 ve 3 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edildiği haberi geçti. 

19-01/02/2-ocak-2019-konya-okullar-tatil-mi-son-dakika-haber-meb-kac-gun-tatil.jpg

KONYA HAVA DURUMU

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre Konya’nın batı ve güneybatı ilçelerine yoğun kar geliyor. Bugün yağması beklenen kar yağışı Konya’nın Hadim, Taşkent, Ahırlı, Bozkır, Yalıhüyük, Seydişehir, Beyşehir, Akören, Hüyük, Doğanhisar, Derbent gibi ilçelerinde etkili olacak.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, salı günü sabah saatlerinden itibaren Konya’nın batı ve güneybatı ilçeleri (Hadim, Taşkent, Ahırlı, Bozkır, Yalıhüyük, Seydişehir, Beyşehir, Akören, Hüyük, Doğanhisar, Derbent) ile Karaman’nın Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi. 

Konya merkez için ise 2 Ocak çarşamba gününden itibaren yer yer karla karışık yağmur gözleneceği ve perşembe gününden sonra kar yerini yağmura bırakacağı tahmin ediliyor. Konya için hava sıcaklığının ise en düşük -1 derece, en yüksek 6 derece olacağı bilgisi aktarıldı.

Konya-Antalya yolu Alacabel geçidi, Karaman-Mut arası Sertavul geçidinde kar yağışına bağlı olarak buzlanma, don hadisesi ve görüş mesafesinde düşme gibi yaşanacak olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN