Koronavirüs, kekik yağı satışlarını patlattı

Koronavirüs, kekik yağı satışlarını patlattı

Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, sumak ve keçi boynuzu pekmezinin ardından şimdi de kekik yağına ilgiyi artırdı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde aktarlık yapan Ersin Çimen, koronavirüs salgını sonrası müşterilerini bir keçi boynuzu pekmezi ile kekik yağına ilgi gösterdiğini söyledi.

Kekik yağının en güçlü antioksidanlardan biri olduğunu ve antik çağlardan beri tıbbi bir bitki olarak kullandığını anlatan Çimen, koronavirüsten sonra ilginin arttığını belirterek şu sözleri kaydetti:

"Müşterilerimizin koronavirüs salgını sonrası aktarlara bir yoğunlukları oldu. İlk olarak sumak patlama yaparken, ardından keçi boynuzu pekmezi ve şu an en güçlü antioksidanlardan biri olan ve bağışıklık sisteminin destekleyen kekik yağına ilgi çok fazla. Koronavirüs salgını sonrası uzmanların en önemli şeyin bağışlık sistemin önemine değinmesi ardından bizlerde buna destek olacak ürünlerde patlama oldu. Çeşitli hastalıklara şifa sağlaması amacıyla kullanılan kekik yağının sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Kekik, bağışıklık, solunum, sindirim, sinir ve diğer vücut sistemlerini destekler. Hormon düzeylerini dengelediği için hormonların en önemli esansiyel yağlarından biridir. Ayrıca, vücudu, felç, artrit, mantar ve bakteri enfeksiyonları ve cilt rahatsızlıkları gibi tehlikeli hastalıklardan korur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN