Koronavirüs olmamak için ne yapmalıyız? Mehmet Öz yapılması gereken 8 maddeyi açıkladı

Koronavirüs olmamak için ne yapmalıyız? Mehmet Öz yapılması gereken 8 maddeyi açıkladı

ABD’de yaşayan Türk doktor Mehmet Öz, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten kaçış olmadığını vurgulayarak, Kovid-19’dan korunmak için yapılması gereken 8 maddeyi paylaştı.

Koronavirüse hemen hemen herkesin yakalanacağını vurgulayan Dr. Mehmet Öz, Kovid-19’a yakalanmamak için yapılması gereken maddeleri açıkladı. Gıda, vitamin takviyeleri önerisinde bulunan Mehmet Öz, koronavirüs olmamak için sporun da önemli bir yer tuttuğunu savundu.

MEHMET ÖZ, KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLERİ AÇIKLADI

Kovid-19 salgınına ilişkin kritik uyarıda bulunan dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, virüsten artık kaçış olmadığını vurgulayarak, istisnasız herkesin yakalanacağını kaydetti. Ancak ne kadar geç yakalanılırsa o kadar iyi olacağını ifade eden Mehmet Öz, koronavirüsten korunmak için yapılması gereken 8 maddeyi sıraladı.

Kovid-19’la yaşamaya alışmamız gerektiğini söyleyen Mehmet Öz, grip virüsünün de hemen hemen öyle olduğunu kaydederek, öldürücülük oranının yüzde 0.1 civarı olduğunu ve genel olarak vücudunda kronik sorun olanları öldürdüğünü anımsattı.

Her yıl dünyada yarım milyar insanın gribe yakalandığına işaret eden Mehmet Öz, bu şekilde beraber yaşamaya alışılan tonla virüs olduğunu kaydederek, koronavirüslerle de yaşamaya alışılacağını yineledi.

‘HEPİMİZ KORONAYA YAKALANACAĞIZ’

Kovid-19 virüsüne dünyada hemen hemen herkesin yakalanacağı vurgulayan Mehmet Öz, birçok insanın fark etmeden Kovid-19’a yakalandığını ve hastalığı atlattığını aktararak, insanların vücudunun virüsle yaşamaya çoktan alıştığını veya virüsün o vücutta yaşayamayarak, başka konaklara geçtiğini savundu.

Bu konuda en güzel örnek Diamond Princess gemisi olduğunu belirten Mehmet Öz, gemideki 3 bin 700 kişinin 700’ünde testin pozitif çıktığını, ancak bu 700 kişinin 350’sinin hastalığı hissetmediğine dikkati çekerek, hâlâ daha çok sağlıklı olduklarını ve bunların yaş ortalamalarının da çok yüksek olduğunu bildirdi.

koronavirus-olmamak-icin-ne-yapmaliyiz-mehmet-oz-yapilmasi-gereken-8-maddeyi-acikladii.jpg

KORONAVİRÜS OLMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Kovid-19’dan korunmak için altın tavsiyede bulunan Mehmet Öz, 8 maddede koronavirüsten nasıl korunulacağını paylaştı.

İşte o sıralama;

Kendinizi karantina altına alın. Koronavirüsle en geç temas edenler en şanslılardır.

Olabildiğince temizliğe dikkat etmeniz gerekiyor.

Bolca sebze ve meyve tüketin.

Bağışıklığa iyi gelen kefir, sarımsak, yoğurt gibi besinler tüketin.

Bağışıklığa çok iyi gelen vitaminler ve besin takviyeleri alın. Örnek olarak: c vitamini, beta glukanlar, kara mürver ekstresi, çinko gibi…

Evinizde bile spor yapın ve hareket edin.

Sigarayı bırakın.

Bol bol su için.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN