İmamoğlu açıkladı: Sadece İstanbul'da 164 ölü var

İmamoğlu açıkladı: Sadece İstanbul'da 164 ölü var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bugün 164 kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle vefat ettiğini açıkladı. Bu sayının salgının başından beri en yüksek sayı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Bakan Koca'ya çağrı yaptı: Tedbir almakta geç kalıyorsunuz.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kentte 'bulaşıcı hastalık'tan ölenlerin sayısını açıklayarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaptı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nın bulaşıcı hastalık ölüm sayısının bugün 164 olduğunu duyurdu. İmamoğlu, "Bu sayı tüm pandemi döneminde bildirilen en yüksek sayıdır" diyerek Sağlık Bakanı Koca'ya tedbir çağrısında bulundu.

"TÜM PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ EN YÜKSEK SAYI"

İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Bakan Koca'yı etiketleyerek, "Mezarlıklar Daire Başkanlığı'mızın 'Bulaşıcı Hastalık Ölüm Sayısı' bugün 164 olmuştur. Bu sayı tüm pandemi döneminde bildirilen en yüksek sayıdır. Bulaşıcı hastalıktan vefat eden 164 vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilerim. Sayın Fahrettin Koca tedbir almada gecikiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kontrol dışı bir süreç yaşandığını vurgulayan İmamoğlu "Bu iş mart-nisan-mayıs dönemindeki gibi değil. İstanbul'umuzun şu anki verilerine baktığımızda 2-3 haftalık kapanma şart" demişti.

BAKAN KOCA İMAMOĞLU'NU ARADI

İmamoğlui bu mesajından kısa süre sonra Sağlık Bakanı Koca’nın kendisini aradığını açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca az evvel beni aradı. Tedbirler konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi. Pandemi sürecinde seferberlik anlayışıyla, şeffaflık ve bilim temelinde tüm adımları hep beraber atmak vazifemizdir. Daha sağlıklı bir Türkiye umuduyla..."

TÜRKİYE'DE SON DURUM

14 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 3116 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 92 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 418'e, toplam hasta sayısı ise 411 bin 55'e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN