Koronavirüs testi pozitif çıkan adaylar için ÖSYM'den açıklama

Koronavirüs testi pozitif çıkan adaylar için ÖSYM'den açıklama

ÖSYM'nin düzenlediği merkezi sınavlara girecek adaylar içerisinde koronavirüs teşhisi konulan veya covid-19 pozitif biriyle temas edenlerin HES üzerinden takip edildiği, sınav için herhangi bir belge gönderilmesine gerek olmadığı duyuruldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), koronavirüs testi pozitif veya hasta ile temaslı olan adaylar için "Kovid-19 durumu olan adayların, Başkanlığımıza veya Başkanlığımız birimlerine herhangi bir belge göndermeleri gerekmemektedir" açıklamasında bulundu.

ÖSYM internet sitesinden, 'Covid-19 Pozitif /Temaslı Olan Adayların Dikkatine' başlıklı duyuru yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın 'HES Kodu' uygulamasının, başkanlık tarafından gerçekleştirilen sınavlarda adayların corona virüsü durumlarını takip etmek için kullanıldığı hatırlatılarak, "Bu doğrultuda, HES Kodu uygulaması kullanılarak adayların sınava girecekleri bina/salon atamaları, Sağlık Bakanlığı'ndan alınan verilere göre güncellenmektedir.

Sınav gününe kadar Sağlık Bakanlığı'ndan alınan veriler doğrultusunda Covid-19 pozitif/temaslı olan adayların sınava girecekleri salon bilgileri güncellenmektedir. Bu durumdaki adaylar, Başkanlığımız tarafından, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemindeki güncel iletişim bilgileri kullanılarak bilgilendirilmektedir" denildi.

BELGEYE GEREK YOK, HES'TEN TAKİP EDİLİYOR

Covid-19 hastası veya temaslısı olan adayların ayrı salonlarda sınava alındıkları belirtilen açıklamada, "Sağlık Bakanlığı verilerinden Covid-19 pozitif veya temaslı olduğu tespit edilen adaylar, üzerinde HES kodu bulunan Sınava Giriş Belgelerinde belirtilen sınav binasında Covid -19 durumu olan adaylar için oluşturulmuş ayrı salonlarda (Yedek Salon 1/Yedek Salon 2) sınava alınmaktadır. HES Kodlarından Covid-19 durumu sınavdan önceki cuma gününe kadar tespit edilen ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylara, Cuma günü 17.00'ye kadar kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Bu tarihten sınav gününe kadar Covid-19 durumu değişen (pozitif /temaslı duruma gelen) ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylar sınav günü, sınav saatinden en az 3 saat öncesinde kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirilmektedir. Covid-19 durumu olan adayların, Başkanlığımıza veya Başkanlığımız birimlerine herhangi bir belge göndermeleri gerekmemektedir." denildi.

Açıklamada ayrıca telefon, SMS, e-posta gibi yollarla bilgilendirme yapıldığı için adayların ÖSYM’nin 'Aday İşlemleri Sistemi'ndeki iletişim bilgilerinin güncel ve doğru bilgileri içermesi gerektiğinin altı çizildi.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN