Şimdi de Delta ile Omicron varyantlarının ikiz mutasyonu 'Delmicron' paniği!

Şimdi de Delta ile Omicron varyantlarının ikiz mutasyonu 'Delmicron' paniği!

Koronavirüs varyantları Delta ve Omicron'un birleşmesiyle ikiz varyant 'Delmicron' ortaya çıktı. Şu an için risk boyutu tam olarak bilinmese de Delmicron belirtilerinin, covid-19 hastalığının genel belirtileriyle aynı olduğu düşünülüyor. İşte, Delmicron hakkında bilgiler...

Delta ve Omicron varyantlarının ikiz mutasyonu olan 'Delmicron', Avrupa ve ABD'de görüldü. Daha bulaşıcı olduğu bilinen Omicron varyantı, Delta kadar ağır hastalık riski taşımasa da Delmicron'un hızlı bulaşıp ağır hastalığa neden olmasından endişe ediliyor.

DELMICRON NE DEMEK?

Koronavirüs varyantlarından Delta ve Omicron'un birleşiminden 'Delmicron' varyantı ortaya çıktı.

Delta varyantı, nisan ortasından haziran ortasına kadar küresel çapta dünyaya hakim oldu ve milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. Enfeksiyon sonrası beyin sisi, kas ağrıları ve saç dökülmesi gibi uzun vadeli semptomlara da yol açtı.

DELMICRON'UN OMICRON'DAN FARKI NEDİR?

Geçen ay Güney Afrika ortaya çıkan Omicron varyantı, Delta varyantına göre daha hafif belirtilere neden oluyor. Araştırmacılar, Omicron'un oldukça bulaşıcı olmasına rağmen ciddi belirtilere nadiren yol açtığını ve hastaneye yatış riskinin daha düşük olduğunu art arta gelen çalışmalarla gösterdi.

Ancak uzmanlar, koronavirüs Omicron varyantının doğal enfeksiyon ve aşıların sağladığı bağışıklığı geçebileceğine inanıyor. Omicron enfeksiyonunun en sık görünen belirtileri arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk yer alıyor.

Omicron varyantında, Delta varyantında olduğu gibi koku ve tat kaybı sıklıkla görülmüyor.

DELMICRON BELİRTİLERİ NELER?

Delta ve Omicron'un birleşimi olan 'Delmicron', son derece bulaşıcı ve şiddetli belirtilere neden olma potansiyeline sahip. Fakat çifte varyantın doğası hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için daha fazla veri elde edilmesi gerekiyor. Coivd-19 Delmicron enfeksiyonu, ana varyantlarıyla aşağı yukarı aynı semptomu gösteriyor.

Delta ve Omicron'un ortak semptomları arasında şu belirtiler yer alıyor:

* Boğaz ağrısı
* Kalıcı öksürük
* Baş ağrısı
* Tat veya koku alma duyusunda değişiklik
* Burun akıntısı
* Yüksek ateş

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN