DSÖ'den Afrika uyarısı: Dikkat! Korona vakaları yeniden artabilir

DSÖ'den Afrika uyarısı: Dikkat! Korona vakaları yeniden artabilir

DSÖ, Afrika'da Kovid-19 vakalarında yakın zamanda yeni bir artışın görülebileceği uyarısında bulundu: Güney Afrika'da kış aylarının başlamasıyla alt bölgelerde daha büyük artış görebiliriz.

DSÖ Afrika Direktörü Matshidiso Moeti, haftalık olağan basın toplantısında, Afrika'nın güneyinde kış aylarının başlaması ve Hindistan gibi farklı ülkelerde görülen yeni virüs türünün kıtaya ulaşmasıyla yeni yükseliş dalgasının beklendiğini söyledi.

BİR GECEDE 2 BİN VAKA

Moeti "Güney Afrika Cumhuriyeti, bir gecede 2 bin vaka bildirdi ve civarındaki 10 ülke de yükselme eğilimi bildiriyor. Güney Afrika'da kış aylarının başlamasıyla alt bölgelerde daha büyük artış görebiliriz" dedi.

Aşı tedarikinde yaşanan sıkıntının salgınla mücadeleyi zora soktuğuna işaret eden Moeti, birkaç hafta önce Afrika, dünyadaki aşılamanın yüzde 2'sini yapmış durumdayken bu rakamın yüzde 1'e düştüğünü ifade etti.

KORONA AŞISI TARTIŞMASI

Moeti, ABD'nin Kovid-19 aşıları üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılmasına desteğini büyük memnuniyetle karşılayarak bunun, kıta için büyük değişimlere yol açabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN