Fransa'dan Hindistan'a oksijen tüpü desteği

Fransa'dan Hindistan'a oksijen tüpü desteği

Koronavirüsün pençesinden kurtulamayan Hindistan'da günlük vaka sayısında artış sürüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kovid-19 vakaları nedeniyle sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Hindistan'a oksijen ekipmanı göndereceklerini duyurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da günlük vaka sayısı rekor seviyede yükselişi devam ederken, yetkililer sağlık sisteminin çökme durumuyla karşı karşıya geldiğini açıklamıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hindistan'a oksijen ekipmanı yardımında bulunacaklarını açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Hindistan'da günlük Koronavirüs vakaları dünyanın en yüksek seviyesine gelirken ve  bazı hastanelerde oksijen sıkıntıları yaşanırken Avrupa Komisyonu, AB Sivil Koruma Mekanizması'nı devreye soktu. Komisyon'dan yapılan açıklamada Delhi'den alınan bir talep üzerine Hindistan'a oksijen ve ilaç desteği yapılacağı duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Hindistan'a oksijen desteği göndereceklerini açıkladı. 

Hindistan, Koronavirüs vaka sayısında dört gündür salgında görülen en yüksek rakamları açıklıyor. Ülkede son 24 saatte 349 bin 691 kişide virüs tespit edildi. Virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu 2 bin 767 kişi hayatını kaybetti. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, hükümetinin acilen Hindistan'a acil yardıma hazırlandığını açıkladı. ABD, Suudi Arabistan ve Singapur da Hindistan'a yardım edeceklerini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN