Koronavirüs Everest’e ulaştı

Koronavirüs Everest’e ulaştı

Koronavirüs dünyanın en yüksek dağı Everest'e kadar ulaştı. Avusturyalı tırmanma rehberi Lukas Furtenbach, 100 kişiye bulaştığını açıkladı.

KARAR | DIŞ HABERLER

Avusturyalı tırmanma rehberi Lukas Furtenbach, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünyanın en yüksek dağında, Everest’te en az 100 kişiye bulaştığını söyledi. Bu tahmininin kurtarma pilotları, sigorta sağlayıcıları, doktorlar ve keşif liderlerinin onayına dayandığını dile getiren Furtenbach, Kovid-19’un dağcı ve destek personelleri arasında bulaştığını ileri sürdü.

BUGÜNE KADAR AÇIKLANAN EN KAPSAMLI RAKAM

Her ne kadar Nepal yetkilileri salgının Everest’te yayılmasıyla ilgili iddiaları reddetse de, Avusturyalı rehberin bu tahmini bugüne kadar açıklanan en kapsamlı rakam olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber ileri sürülen rakam, Everest Dağı’nda görev yapan keşif liderleri, doktorlar ve kurtarma pilotları tarafından onaylanıyor.

TESTİ POZİTİF ÇIKAN İLK KİŞİ

Rehber Lukas Furtenbach, virüsün yayılması endişeleriyle ilgili Associated Press’e konuştu. Altı Nepalli rehberin ve yabancı rehberlerden birinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi. Ana kamptaki hastaları gördüğünü ve çadırlarında öksüren insanları duyduğunu dile getiren rehber, kampta testi pozitif çıkan ilk kişinin Norveçli bir dağcı olduğunu söyledi.

SEZON BU YIL SONUNDA BİTECEK

Salgın nedeniyle geçen yıl kapanan tırmanış sezonu, bu yıl ay sonunda bitecek.

Cuma günü 8 bin 607 Kovid-19 vakası ve 177 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen Nepal’de, Kovid-19 nedeniyle toplam 497 bin vaka ve 6 bin 24 ölüm görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN