Pfizer ve BioNTech: Omicron aşısı taslağı hazır

Pfizer ve BioNTech: Omicron aşısı taslağı hazır

İlk kez Güney Afrika'da tespit edilen ve şimdiye kadar 12 ülkede tespit edilen koronavirüsün Omicron varyantı için yeni aşı geliştirilecek. Pfizer ve BioNTech, yeni aşı için taslağın hazır olduğunu açıkladı. BioNTech, 'Gerekli olabilir' diyerek uyarlanmış aşı üzerinde çalıştıklarını açıklarken Pfizer, 'Yeni aşı taslağı hazır' açıklaması yaptı.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Koronavirüsün Omicron varyantı inceleme sürecinin devam ettiğini, gerekli olabileceği ihtimaline karşı uyarlanmış bir aşının geliştirilmesi üzerinde de çalışıldığını duyurdu.

BioNTech'ten yapılan açıklamada, Omicron varyantını incelemek için laboratuvar testlerini sürdürdürdüklerini, gerekli olabileceği ihtimaline karşı uyarlanmış bir aşının geliştirilmesi üzerinde de çalışıldığını bildirdi.

LABORATUVAR VERİSİ BEKLENİYOR

Şirket, 26 Ekim’deki açıklamasında, Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da görülen Covid-19 varyantı üzerinde araştırmalara başlandığını ve mevcut aşıda yeni bir ayarlama gerekip gerekmediğini tespit etmek için de 2 hafta içinde laboratuvar verisi beklediğini ifade etmişti.

Bu verilerin söz konusu varyantın nRNA aşısında "kaçış varyantı" olup olmayacağı konusunda daha fazla bilgi sağlayacağı belirtilen açıklamada, Pfizer ve BioNTech’in 6 haftada aşıda gerekli değişiklikleri yapma ve 100 gün içinde ilk teslimatları yollama kapasitesinin bulunduğu hatırlatılmıştı.

PFIZER: TASLAK HAZIR

Pfizer CEO'su Albert Bourla, Koronavirüs'ün (Kovid-19) Omicron varyantına yönelik yeni aşı geliştirmesi için taslak oluşturduklarını belirtirken, "Covid-19'la mücadelede her yıl düzenli olarak aşı yapılması gerekebilir" dedi.

Bourla, şu açıklamalarda bulundu:

Omicron varyantı için yeni bir aşı geliştirilmesine dair yeni taslak oluşturduk. Kovid-19'la mücadelede her yıl düzenli olarak aşı yapılması gerekebilir. Gelecek yıl 4 milyar doz Covid-19 aşısı üretebiliriz. Eğer yeni bir aşıya gerek duyulursa, yeni aşıdan gelecek yıl yaklaşık 4 milyar doz üreteceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN