Türkiye'de koronavirüs: 36 bin 731 yeni vaka can kaybı 145

Türkiye'de koronavirüs: 36 bin 731 yeni vaka can kaybı 145

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarının hızla artmaya başladığı son günlerde vatandaşlarımız koronavirüs vaka sayısı ve vefatının kaç olduğunu merak ediyor. Sağlık Bakanı her akşam koronavirüs vaka tablosunu açıklıyor. Peki 1 Ocak 2022 koronavirüs vaka sayısı açıklandı mı? İşte tüm bilgiler...

Günlük koronavirüs tablosu her akşam olduğu gibi yine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Türkiye'de yeni yılın ilk gününde koronavirüs rakamları ne durumda? İşte son durum.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Koca, yeni tabloyu açıkladı "MASKE. Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir" dedi.

fib3f8rxeae-4cl.jpg

1 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU

Açıklanan son koronavirüs tablosunda göre 369.027 yeni test yapılırken 36.731 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı sayısı 145 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı ise 23.325 olarak duyuruldu.

OMİCRON VARYANTI ETKİLERİ SÜRÜYOR

Koronavirüsün son varyantı olarak bilinen Omicron Delta varyantına oranla daha bulaşıcı olması ile biliniyor. Omicron varyantının etkisi ile 2021 yılının son üç gününde yaşanan artış 26 binlerden önce 30 binli rakamlara çıkılmasına son olarakta 40 bin vaka sayısının aşılmasına neden olmuştu. Yapılan birçok araştırmada Omicron varyantının çok daha bulaşıcı olduğu ancak hastaneye yatış oranlarının delta varyantına oranla çok düşük olduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN