Son dakika! Kovid-19 tedavisi gören Burhan Kuzu hayatını kaybetti

Son dakika! Kovid-19 tedavisi gören Burhan Kuzu hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Koronavirüs tedavisi gören eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu hayatını kaybetti. Kuzu'nun oğlu Süleyman Kuzu "Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede koronavirüsü tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik" dedi.

Son dakika haberi... 22, 23 ve 24. dönem AK Parti Milletvekili ve eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 65 yaşında hayatını kaybetti.

BURHAN KUZU NEDEN ÖLDÜ?

Burhan Kuzu'nun oğlu Süleyman Kuzu, babasının yaklaşık olarak iki haftadır koronavirüsü tedavisi gördüğü belirterek şunları kaydetti: 

"Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede koronavirüsü tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Son dönemde sürekli toplantılar yapıyordu. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz. Bugün Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedeceğiz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kuzu'nun 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren koronavirüs tedavisi gördüğünü vurgulayarak vefat ettiğini açıkladı.

 

Burhan Kuzu'nun tedavi gördüğü Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada hastanenin yoğun bakım servisinde bir süreden bu yana Kovid-19 sebebiyle tedavi gören Anayasa Komisyonu eski başkanı ve 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Burhan Kuzu'nun, yoğun çabalara karşın kurtarılamayarak 1 Kasım Pazar günü sabaha karşı saat 4’te hayatını kaybettiği vurgulanarak, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı mesajı paylaşıldı.

01-002.jpg14 Kasım 2002'de TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu yemin etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Burhan Kuzu'ya Allah'tan rahmet diledi.

Şentop, Twitter hesabından, Kuzu için başsağlığı mesajı yayımladı. Paylaşımda Şentop "İstanbul Hukuk Fakültesinden Hocamız; 22, 23, 24 ve 26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ağabeyimizin Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini büyük üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN: DEĞERLİ YOL ARKADAŞIM...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Burhan Kuzu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Bugün vefat haberini üzüntüyle aldığımız, AK Parti'mizin kurucularından, değerli yol arkadaşım Burhan Kuzu hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabb'imden koronavirüs tedavisi gören tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ediyorum." 

AK Parti Genel Merkezi'nden de Burhan Kuzu için vefatı sonrası başsağlığı mesajı yayımlandı.

Partinin Twitter hesabında yer alan mesajda "22, 23, 24 ve 26'ncı dönem milletvekilimiz ve partimizin kurucularından Prof. Dr. Burhan Kuzu, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etmiştir. Merhum hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar niyaz ederiz." ifadeleri kullanıldı. 

SİYASİLERDEN BURHAN KUZU MESAJLARI:

BURHAN KUZU KİMDİR?

1 Ocak 1955 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğan Burhan Kuzu'nun babasının adı Ali Rıza, annesinin adı Zahide'dir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Burhan Kuzu, akademik çalışmalarda bulunurken, profesörlük unvanını da aldı.

Stajyer kaymakam olarak çalışan Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Akademik araştırmalar kapsamında Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bulunan Burhan Kuzu’nun, mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda makale ve kitabı bulunmaktadır. 

Çeşitli STK'larda üyelik ve yöneticilik yapan Burhan Kuzu, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu üyesi olarak aktif siyasete atıldı. Partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Burhan Kuzu, 22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. 

Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde de bulundu. AK Parti MKYK Üyeliği de yapan Burhan Kuzu, iyi seviyede Fransızca biliyordu.

Burhan Kuzu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

02-002.jpg1 Şubat 2008'de AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, TBMM Anayasa Komisyonu toplantısına katıldı.

03-001.jpgAK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' paneline katılarak konuşma yaptı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

31 Ekim 2020 akşam Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 213 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 75 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 1506 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 323 bin 971'e yükseldi.

Hasta sayısı 375 bin 367, vefat sayısı 10 bin 252, ağır hasta sayısı 2 bin 75, aktif hasta sayısı 41 bin 144 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bugün tespit edilen 2 bin 213 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız bir günde yaklaşık yüzde 5 arttı. Bu durum salgınla mücadele konusunda hassasiyetimizi artırmamız gerektiğine işaret ediyor. Teması üçte birine indirmek zorundayız. Mücadeleye güç verin" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN