ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi sabaha karşı yaptığı açıklamada, ABD’nin Venezuela’ya karşı “geniş çaplı” bir askeri operasyon düzenlediğini ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile eşi Cilia Flores’in kaçırılarak ülke dışına çıkarıldığını duyurdu.
Trump’a göre Maduro çifti ABD güçleri tarafından gözaltına alındı ve Venezuela’dan kaçırıldı.
ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, daha sonra yaptığı açıklamada Maduro ve Flores hakkında New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından uyuşturucu kaçakçılığı ve silah suçlamalarıyla iddianame hazırlandığını açıkladı.
Kripto piyasası sınırlı tepki verdi
Askeri operasyon haberlerinin yayılmaya başladığı TSİ ile sabaha karşı saatlerde, kripto piyasasında sınırlı bir satış dalgası görüldü.
Bitcoin, yaklaşık yüzde 0,5 düşüşle 89 bin 300 dolar seviyesine geriledi.
Ancak satış baskısı uzun sürmedi...
Haber yayına hazırlanırken BTC, yeniden 90 bin doların hemen altına yükseldi.
Piyasanın hızlı toparlanması, yatırımcıların jeopolitik riski şimdilik sınırlı fiyatladığını gösterdi.
Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım kararlarınızı vermeden önce kendi araştırmanızı yapmanız tavsiye edilir.
