Beyaz Saray’dan Davos’ta kritik 'kripto' mesajları!

Beyaz Saray’dan Davos’ta kritik 'kripto' mesajları!

Beyaz Saray Yapay Zeka ve Kripto Sorumlusu David Sacks, Davos'ta önemli açıklamalarda bulundu.

Beyaz Saray Yapay Zeka ve Kripto Sorumlusu David Sacks ile Bilim ve Teknoloji Politikaları Ofisi Direktörü Michael Kratsios, Davos’ta CNBC’de yayımlanan “Squawk Box” programında Trump yönetiminin teknoloji ve ekonomi vizyonunu değerlendirdi.

Programda konuşan Sacks, Senato’da görüşmeleri süren piyasa yapısı yasa tasarısındaki en büyük anlaşmazlığın, stabil kripto paraların getiri ya da faiz sağlayıp sağlayamayacağı konusu olduğunu söyledi. Bankacılık sektörü ile kripto endüstrisi arasındaki bu görüş ayrılığına dikkat çeken Sacks, “Herkesin biraz memnuniyetsiz olduğu bir uzlaşı, iyi bir uzlaşıdır” ifadelerini kullanarak taraflara esneklik çağrısı yaptı.

Bankacılık ve kripto sektörü birleşecek

Sacks, uzun vadede bankacılık ile kripto sektörünün ayrı alanlar olmaktan çıkacağını savunarak, bu iki yapının zamanla “tek bir dijital varlık endüstrisi” altında birleşeceğini öngördü.

Trump yönetiminin ekonomik performansını da savunan Sacks, makroekonomik göstergelere işaret etti. Dördüncü çeyrekte yüzde 5,4’lük büyüme, gerileyen enflasyon ve artan verimlilik verilerini hatırlatan Sacks, “İş ortamı uzun yıllardır bu kadar güçlü olmamıştı. 2026’nın çok daha büyük bir yıl olacağını düşünüyoruz” dedi.


Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım kararlarınızı vermeden önce kendi araştırmanızı yapmanız tavsiye edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN