10 yaşındaki çocuk bisikletle giderken yerde gördü. Hemen resmi yetkilileri aradı: Tam 2 bin yıllık paha biçilemiyor

10 yaşındaki çocuk bisikletle giderken yerde gördü. Hemen resmi yetkilileri aradı: Tam 2 bin yıllık paha biçilemiyor

Bisiklet sürerken yerde gördüğü paha biçilemez bir cisim buldu. Ailesine bildiren 10 yaşındaki çocuk, resmi yetkililerle iletişime geçti. Bulduğu cisim tam 2 bin yıllık olduğu belirlendi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Minik Onur bisikletiyle gezerken bir cisim tespit etti. Yerden aldığı cismin paha biçilemez olduğu ortaya çıktı. Resmi yetkililere haber veren Onur ve ailesi, cismin tam 2 bin yıllık olduğunu öğrendi. İşte o cisim...

YETKİLİLERLE TEMASA GEÇTİ

İlkokul öğrencisi Onur Özcan Çimen, bisikletle giderken tam 2 bin yıllık para buldu. Küçük Onur, bulduğu sikkeyi müzeye teslim etti. Resmi yetkililer minik Onur'un bulduğu eserin paha biçilemez olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin merkeze bağlı Çıplak köyünde yaşayan 10 yaşındaki Onur Özcan Çimen, bisikletle gezerken yerde parıldayan bir cisim fark etti. Cismin eski bir sikke olduğunu tahmin eden Çimen, durumu hemen ailesine bildirdi. Ardından, okullarında Sınıf Arkadaşım Homeros Projesi kapsamında Troya'yı anlatan arkeolog Hazal Fırat ile temasa geçti.

2de2e195-dc8b-470a-8516-d91287c5a1c6.jpg

TROYA MÜZESİ’NE BAĞIŞLADI

6 Mayıs günü Troya kentinde düzenlenen Hıdırellez şenliğine katılan Onur Özcan Çimen, evinin bahçesinde bulduğu Roma dönemine ait sikkeyi Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’e gösterdi ve müzeye bağışlamak istediğini belirtti. Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Onur ve ailesini müzeye davet etti. Müzede yapılan incelemede sikkenin Roma dönemine ait, 2 bin yıllık Alexandria Troas Antik Kenti şehir sikkesi olduğu tespit edildi.

3c888f75-3ba5-46e0-a980-e1c8f71f519e.jpg

TÜRKİYE'NİN EN KÜÇÜK ESER BAĞIŞÇISI OLDU

Onur Özcan Çimen, bulduğu sikkeyi arkeolog Hazal Fırat aracılığıyla, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’e teslim etti. Bu bağışla birlikte Onur, Troya Müzesi ve Türkiye'nin en küçük eser bağışçısı unvanını kazandı. Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, kültürel miras bilincine çok erken yaşta sahip olan ve evinin bahçesinde bulduğu sikkeyi müzeye bağışlayan Onur’a teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN