‘Altın Terazi’ ödülü kadın mahkumlara

‘Altın Terazi’ ödülü kadın mahkumlara

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalin uzun metrajda ‘Altın Terazi’ ödülü, Slovakya’nın bu yılki Oscar adayı, yönetmen Peter Kerekes’in Ukrayna hapishanesindeki kadınların gerçek hikayelerinden esinlenen ‘107 Anne’ filmine verildi.

SALİHA SULTAN

Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde yapılan ödül töreninde ‘Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’ en iyi film ödülüne Slovakyalı yönetmen Peter Kerekes’in mahkumları tanımak için uzun yıllar harcadığı Ukrayna’nın Odessa kentinde bir kadın hapishanesinde hapsedilen 107 annenin gerçek hayat hikayelerinden ilhamla çektiği ‘107 Anne’ filmi layık görüldü.

Ödül, filmin yönetmeni Peter Kerekes’e iletilmek üzere Festival Başkanı Adem Sözüer’e jüri başkanı Niki Karimi tarafından takdim edildi. Festival Direktörü Bengi Semerci törende yaptığı konuşmada dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi. Salonlara dönmekten mutlu olduklarını belirten Semerci “Festivalde gösterdiğimiz filmlere emek veren herkese minnettarız. Onlar olmazsa festivaller de olmaz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi seçkiyi sunduk. Seneye de herkes için adalet diyeceğiz” dedi.

Festivalin bu yılki ‘Jüri Özel Ödülü’ Yujiro Harumoto’nun yönettiği ‘Denge’ ve Ahmet Necdet Çupur’un yönettiği ‘Yaramaz Çocuklar’ filmlerine verildi. “Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’ en iyi film ödülü Molly Manning Walker’ın ‘Ben İyiyim, Ya Siz?’ filmine, ‘Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü’ Serhat Karaaslan’ın ‘Suçlular’ filmlerine takdim edildi. Karaaslan ödülünü jüri üyesi Reem Saleh’ten aldı. Törende, festivalin ‘Öğrenci Jürisi Ödülü’ Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghaddam’ın ‘Beyaz İnek İçin Balad’, ‘Habertürk Seyirci Ödülü’ Necip Çağhan Özdemir’in ‘Bembeyaz’ filmlerine takdim edildi.

fotoeklee.jpg

BU DRAM GERÇEĞE DAYANIYOR

Slovak yönetmen Peter Kerekes’in ‘107 Anne’ filmi bu yıl ülkesi Slovakya’nın Oscar adayı. Maryna Klimova, Iryna Kiryazeva, Lyubov Vasylyna’nın rol aldığı belgesel dram türündeki film, cezaevindeki bir kadının hikayesini konu ediniyor. Kerekes’in mahkumları tanımak için uzun yıllar harcadığı Ukrayna’nın Odessa kentinde bir kadın hapishanesinde hapsedilen 107 annenin gerçek hayat hikayelerinden ilham alan film film, dünya prömiyerini Eylül ayında Venedik’in Ufuklar bölümünde yaptı. Venedik’te e iyi senaryo ödülünü alan film, Chicago Uluslararası Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü alırken, Arap Eleştirmenler Avrupa Filmleri Ödülleri’nde de iyi film ödülünü kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN