En zengin yolcuya aitti: Titanik'ten çıkarılan altın saat rekor fiyata satıldı

En zengin yolcuya aitti: Titanik'ten çıkarılan altın saat rekor fiyata satıldı

Buzdağına çarpıp batan Titanik'te hayatını kaybeden ve dönemin en zenginlerinden olan John Jacob Astor'un cansız bedeninden çıkan altın cep saati, açık artırmada rekor fiyata satıldı. Müzayedede bir koleksiyonerin 1,2 milyon sterline (49 milyon 296 bin TL) aldığı saat, Titanik'ten çıkanlar arasında şu ana kadar satılan en pahalı eşya oldu.

Kuzey Atlantik Okyanusu'nda seyrederken 14 Nisan 1912'de buzdağına çarparak batan Titatik'te bin 500'den fazla yolcu hayatını kaybetti, 705 kişi kurtuldu. Dönemin en zengin iş insanlarından John Jacob Astor (47) eşi Madeleine’i filikaya bindirdikten sonra Titanik'in batmasıyla hayatını kaybetti.

Astor, en son başka bir filikaya binmeye çalışmak yerine sigara içip bir arkadaşıyla sohbet ederken görüldü.

altin-saat-2.jpg

REKOR FİYATA ALICI BULDU

The Guardian'ın haberine göre; Astor'un cansız bedeninden çıkan altın cep saati ABD'deki Henry Aldridge & Son müzayede evinde bir özel koleksiyonere rekor fiyata satıldı. 1,2 milyon sterline (49 milyon 296 bin TL) satılan saat, batan gemiden çıkanlar arasında şu ana kadar satılan en pahalı eşya oldu.

altin-saat.jpg

Titanik eşyaları için ödenen bir önceki en yüksek meblağ, gemi batarken çalınan ve 2013’te aynı müzayede evinde 1,1 milyon sterline (45 milyon 188 TL) satılan keman olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN