Eski Emniyet Müdürü Metin Alper yaşam öyküsünü yazdı: 12 Eylül’den FETÖ tanıklıklarına

Eski Emniyet Müdürü Metin Alper yaşam öyküsünü yazdı: 12 Eylül’den FETÖ tanıklıklarına

Eski Emniyet Müdürü ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olan Metin Alper’in 1970’ten 2024’e uzanan 54 yıllık yaşam öyküsünü ve mesleki anılarını aktardığı "Andımız" adlı ilk kitabı, Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle okurlarla buluştu; eser 12 Eylül’ün ayak izlerinden FETÖ’nün emniyetteki ilk yapılanmasına ve sınır karakollarına kadar pek çok tarihi tanıklığı gün yüzüne çıkarıyor.

Türkiye’nin yakın dönem emniyet tarihinde görev yapmış isimlerinden eski Emniyet Müdürü ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olan Metin Alper, 1970 yılından 2024 yılına kadar olan 54 yıllık yaşam serüvenini ve meslek hayatındaki tanıklıklarını kaleme aldı. Alper’in emniyet teşkilatındaki yarım asırlık hafızasını ve perde arkasındaki gelişmeleri aktardığı "Andımız" adlı ilk biyografik eseri, Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle yayımlanarak okurlarla buluştu. Toplam 279 sayfadan oluşan kitap, Türkiye’nin güvenlik geçmişine ve idari yapısına dair önemli dönemeçleri içeriyor.

Metin Alper’in "Andımız" kitabı çıktı: Eski Emniyet Müdürünün anıları - Resim : 1

12 EYLÜL VE FETÖ YAPILANMASININ GEÇMİŞİ MERCEK ALTINDA

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevinde de bulunmuş olan Metin Alper, eserinde kişisel yaşam öyküsünün yanı sıra Türkiye'nin güvenlik ve bürokrasi tarihine dair kritik süreçleri aktarıyor. Kitapta, 12 Eylül 1980 askeri darbe döneminin yansımaları ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emniyet ve jandarma teşkilatları bünyesindeki 40 yıl öncesine dayanan ilk yapılanma faaliyetleri ve bu süreçte yaşanan çarpıcı olaylar ele alınıyor.

ANKARA'DAN SINIR HATLARINA UZANAN GÖREV COĞRAFYASI

Alper’in meslek hayatı boyunca Nevşehir, Aksaray, Ankara, Ardahan, Van, Gaziantep ve Osmaniye illerinde yürüttüğü görevlere dair anıları da kitapta aktarılan diğer yerler arasında bulunuyor.

DEVLET KORİDORLARINDAKİ YAŞANMIŞ HİKAYELER

Metin Alper’in kaleme aldığı eserde, görev yılları boyunca yolları kesişen pek çok farklı figürün yer aldığı gerçek hikayeler paylaşılıyor. Kitapta; bakanlar, büyükelçiler, valiler, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve kulüp başkanlarının yanı sıra şairler, yazarlar, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular ve iş dünyasından isimlerle yaşanan anılara yer veriliyor. Bununla birlikte, görev bilinciyle hareket eden personelin fedakarlıkları ile meslek ilkelerine aykırı davranarak menfaat sağlayan kişilerin teşkilatta yol açtığı durumlar karşılaştırmalı olarak anlatılıyor.

GENÇ OKURLARA YÖNELİK MESAJ

Küçük bir çocuğun hüzünlü günlerinden başlayıp gençlik azmine ve orta yaştaki mücadelelerine odaklanan biyografik çalışmanın sonunda Metin Alper, doğrudan gençlere sesleniyor. Hayatını tırnaklarıyla kazıyarak belirli bir noktaya getirdiğini belirten eski Emniyet Müdürü, kitabını okuyan gençlerin ve özellikle de yeni neslin eseri bitirdikten sonra kendilerine olan güvenlerini tazeleyerek "YAPARIM" diyebilmelerini hedeflediğini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN