Geleceğin klasikleri seyirciyle buluşuyor

Geleceğin klasikleri seyirciyle buluşuyor

2022-2023 tiyatro sezonunun ana temasını ‘İstanbul Klasiklerle Buluşuyor’ olarak belirleyen İBB Şehir Tiyatroları, kasım ayında 2’si yeni, 31 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Şehir Tiyatroları yerli ve yabancı klasikleri seyirciyle buluştururken, yeni yazarlar ve oyunlarına da sahnelerinde yer verecek. Bu çalışmayla geleceğin klasikleşecek eserleri de ilk kez seyirciyi selamlamış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Kasım ayında 2’si yeni, 31 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Bu ay, yeni oyunlar Fosforlu Cevriye ve Tartuffe ile Komik Para, Antigone, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Cadı Kazanı, Öldün, Duydun mu? Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi, Geçit, Melek, Zehir, Hayat Der Gülümserim, Yatak Odası Komedisi, Veba, Gül’e Ağıt, Çingene Boksör, İfigenya, Yaftalı Tabut, Kutlama, Hamlet, Çın Sabahta, İki Efendi’nin Uşağı, Hastalık Hastası, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Pollyanna, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Benim Güzel Pabuçlarım, Herkes Sihirbaz Olacak, Elma Kurdu Kırtık, Rüya, Bekçi ile Postacı adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

2022-2023 tiyatro sezonunun ana temasını ‘İstanbul Klasiklerle Buluşuyor’ olarak belirleyen İBB Şehir Tiyatroları yerli ve yabancı klasikleri seyirciyle buluştururken, yeni yazarlar ve oyunlarına da sahnelerinde yer verecek. Bu sayede geleceğin klasikleşecek eserleri ilk kez seyirciyle buluşturulmoş olacak. Bu ay sahnelenecek oyunların altısı ise çocuk oyunu. Oyunların konusu ve izimleri ise şöyle:

BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ

Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 20, 27 Kasım, 4 Aralık 2022 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

BENİM GÜZEL PABUÇLARIM

Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Çağrı Büyüksayar, Gülsüm Alkan, Oğuzhan Oğuz, Samet Silme, Sefa Turan rol alıyor. Oyun, 20, 27 Kasım 2022 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 4 Aralık 2022 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.
RÜYA: Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Alp Tuğhan Taş, Ceren Kaçar, Ceysu Aygen, Emre Çağrı Akbaba, Gülce Çakır, Mehtap Gündoğdu Akbulut, Nilay Bağ, Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun, 20, 27 Kasım 2022 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

HERKES SİHİRBAZ OLACAK

Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 20, 27 Kasım 2022 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde, 4 Aralık 2022 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

ELMA KURDU KIRTIK

B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 20, 27 Kasım 2022 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, 4 Aralık 2022 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

BEKÇİ İLE POSTACI

Lodovica Cima, Gabriele Clima’nın yazdığı Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın oyunlaştırıp yönettiği oyunda Ada Alize Ertem, Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyun, 27 Kasım, 4 Aralık 2022 tarihlerinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 27 Kasım, 4 Aralık 2022 tarihlerinde Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN