Harry Potter serisinin ilk kitabı açık artırmada: Hayatta kalan tek nüsha

Harry Potter serisinin ilk kitabı açık artırmada: Hayatta kalan tek nüsha

Dünyanın en popüler romanlarından 'Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın J. K. Rowling imzalı ilk kopyası ve baskıya girmeden önceki ön nüshası, açık artırmayla satışa çıkıyor. Nadir kopyaların en az 375 bin liraya satılacağı düşünülüyor.

J. K. Rowling’in ilk Harry Potter kitabı olan 'Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın ön baskı versiyonu bu hafta açık artırmada satılacak. Kitabın son düzeltmeden önceki basılı versiyonunun tek kopyası olan bu kopyanın, en az 20 bin sterline (yaklaşık 375 bin lira) satılması bekleniyor.

Chiswick Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilecek açık artırmada aynı zamanda Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın Rowling tarafından imzalanan ilk baskısı da satışa sunulacak.

Sözcü'nün aktardığı habere göre; Harry Potter serisinin ilk kitabının basılmadan önceki ön nüshası 109 sayfadan oluşuyor. O zamanlar Bloomsbury Çocuk Kitapları’nda pazarlama müdürü olarak görev alan Rosamund Walker ve çocuk kitabı eleştirmeni Fiona Waters arasındaki yazışmaları içeren nüsha 28 Nisan’da satışa çıkacak.

'HAYATTA KALAN TEK ÖN NÜSHALAR'

Chiswick Auctions basılı kitaplar ve el yazmaları başkanı Clive Moss, satış öncesi şöyle konuştu:

"Edebiyat tarihinde ikonik bir eser haline gelecek olan şeye böylesine büyüleyici bir içgörü sunabildiğimiz için mutluyuz. Bunlar, açık piyasada görülen veya satışa sunulan, hayatta kalan tek bilinen ön nüshalar."

Müzayedede ayrıca Harry Potter uzmanı Adam Houston’dan bir orijinallik mektubu ile birlikte Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın imzalı ilk baskı kitabı da satışa çıkıyor. Ayrıca satışın bir parçası, Ian Fleming’in ilk baskı James Bond romanlarından oluşan eksiksiz bir seti de olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN