Sanatçılardan 'kademeli normalleşme' kararına tepki

Sanatçılardan 'kademeli normalleşme' kararına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı’nın ardından 1 Haziran itibarıyla geçerli olacak yeni kararları açıkladı. Kademeli normalleşmede müzisyenlere yönelik bir adım atılmaması ve mekanların 21.00'de kapanacak olmasına müzisyenlerden sosyal medyadan tepki yağdı.

Pandemiyle mücadele kapsamında yeni bir döneme daha geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni normalleşme kararlarına göre, Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. Pazar günü ise tam kapanma devam edecek.

Erdoğan'ın açıkladığı takvimde sanatçılar için herhangi bir iyileştirilmeye gidilmedi. Bir seneyi aşkın zamandır mesleklerini icra edemeyen birçok isim bu duruma sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

'SANATÇILARIN MARUZ BIRAKILDIĞI DURUM RASYONEL DEĞİL İDEOLOJİKTİR'

İşte sanatçıların o paylaşımları :

Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. Keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir" dedi.

'İNTİHAR HABERLERİNİ DUYMAYIZ UMARIM'

Şarkıcı Demet Akalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Müzisyenler ne yapacak? İntihar haberi almayız umarım" ifadelerini kullandı.

'MÜZİK SEKTÖRÜ YİNE AÇLIĞA MAHKUM'

Program yapımcısı Armağan Çağlayan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Müzik ve eğlence sektörü yine açlığa mahkum maalesef!" ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR İÇİN HALK SAĞLIĞI SORUNUYUZ'

Redd grubunun Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Sanatçı, müzisyen, sanat ve eğlence sektörü emekçileri ve dinleyiciler olarak konuşmaktan bir adım öteye geçmemiz gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz. Dert edip geceleri uyuyamaması gereken Kültür Bakanı için 1 turist kadar değerimiz yok? Arkadaşlarımız yaşamlarına son veriyor, yazmak ölümleri engellemiyor sevgili arkadaşlar.

İhmal değil politiktir. Sanat, müzik, eğlence sektörü mevcut iktidar için ancak kendi amaçları için araçsallaştırabilecekleri ölçüde önemlidir. Dayanışma ile, tüm sanat ve eğlence emekçileri yanyana durmalı, sözle değil eylemlilikle bu durumu kader olmaktan öteye taşımalıyız" denildi.

'ALLAH CAMİAMIZIN YARDIMCISI OLSUN'

Şarkıcı Fettah Can da kabine toplantısından umutlu olduğunu belirterek "15 ay olmuş sahnelerimiz sessizliğe bürüneli. Bugün için umutluydum 16’ya kaldı sanırım. Allah tüm camiamızın yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN