Maske zorunluluğu ne zaman bitecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarih verdi!

Maske zorunluluğu ne zaman bitecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarih verdi!

Dışarıda maske takma zorunluluğu 81 ilde devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığın bu yaz yakalanabileceğini belirterek, "Sonbaharda aşı olanların maske takma zorunluluğu kalkabilir" dedi. İşte, 1 Haziran 2021 yeni normalleşme kuralları...

Maske zorunluluğu kalktı mı, merak konusu oldu. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerde 1 Haziran 2021 tarihi itibarıyla 'yeni normalleşme' takvimine geçildi. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' konulu genelgesiyle tedbirlerde esnekliğe gidilirken, yurt genelinde maske takma zorunluluğunun devam etmesine karar verildi.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU NE ZAMAN KALKACAK?

Maske takma zorunluluğunun kalkması için ilk kez tarih veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eylülde normal hayata dönmek istiyoruz, toplumsal bağışıklık yakalandıktan sonra aşı olanlar maske takmayabilir. Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönecek" dedi.

Toplumun en az yüzde 60'ının aşılanmasıyla toplumsal bağışıklığın oluşabileceğini söyleyen Bakan Koca, "Toplumsal bağışıklığın oluşması önemli. Aşılamayı da biz haziran, temmuz, ağustos ve eylül dahil olmak üzere yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir" ifadelerini kullandı.

AŞILAMA TAKVİMİNDE SON DURUM

Gelecek hafta sonuna kadar 12 milyon doz Biontech aşısının Türkiye'de olacağını söyleyen Bakan Koca, yerli aşının eylül ayında uygulanmaya başlamasının planlandığını belirtti. Aşı sırası gelenlerin aşı olma oranının arttığını belirten Koca, takvim işlerse aşılamada haziran sonunda 20 yaşa kadar inileceğini söyledi. Sağlık Bakanı, "Aşılamayı sağlayarak eylül sonrasında okullar, üniversiteler ve yüksekokullar dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN