'Yeni normalleşme' yerine 'hafifletilmiş kademeli normalleşme' kararı

'Yeni normalleşme' yerine 'hafifletilmiş kademeli normalleşme' kararı

Koronavirüs salgına karşı alınan tedbirlerde 1 Haziran 2021 Salı günü itibarıyla yeni döneme geçildi. Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kısıtlamaları ve düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar...

Tam kapanmanın ardından 17 Mayıs 2021'de başlayan 'kademeli normalleme' sürecine haziran ayı boyunca 'hafifletilmiş' kısıtlamalarla devam edilecek. Üç buçuk saat süren Kabine toplantısından salgınla mücadelede 'kademeli normalleşmeye devam' kararı çıktı.

YENİ KISITLAMALAR LİSTESİ (1 HAZİRAN 2021)

* Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında uygulanacak. Bu sınırlama cumartesi akşam 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasını, yani pazar gününün tamamını kapsayacak.

* Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek.

KAFE VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

* Yeme-içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 09.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, gece 00.00'a kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilecek.

* Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde yarından itibaren pazar günü hariç sabah 07.00 ile akşam 09.00 arasında çalışabilecek.

KAMUDA ESNEK MESAİ DEVAM EDECEK Mİ?

* Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül 2021 itibarıyla başlayacak.

* Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.

DÜĞÜN SALONLARI AÇILDI MI?

* Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebilecek.

* Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran 2021'den itibaren başlayabilecek.

AŞILAR NE ZAMAN GELECEK?

* Haziran ayı aşı seferberliği ayı olacak. BioNTech, Sinovac ve Sputnik V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda getirilecek ve uygulanacak.

* 2021 yılı bitmeden yerli koronavirüs aşısı piyasaya çıkacak.

* İki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nispi azalması hedeflenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN