Aylardır kapalı olan sinema salonlarına müjdeli haber geldi!

Aylardır kapalı olan sinema salonlarına müjdeli haber geldi!

'Hafifletilmiş kademeli normalleşme' tedbirleri kapsamında 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren sinema salonlarının yüzde 50 kapasiteyle ve bir koltuk dolu, bir koltuk boş şeklinde hizmet vermek üzere açılmasına karar verildi. İşte detaylar...

2019 yılının sonunda dünya genelinde başlayan koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri sinema salonları oldu. Sinema sektöründe filmler ve diziler çekilmeye devam etti fakat gösterimler salonlarda değil, televizyon kanallarında ve online platformlarda gerçekleşti. Ülkemizde 1 Haziran 2021 günü alınan yeni kısıtlama kararlarına göre, uzun süredir kapalı olan sinema salonlarının akıbeti belli oldu.

SİNEMALAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Pandeminin ilk aylarında kapanan, geçtiğimiz yaz sonu açılıp sonbaharda yine kapanan sinema salonları aylardır faaliyet göstermiyordu. Bu dönemde, festivaller ve gösterime girmesi gereken filmler, online gösterimleri ve dijital platformları tercih etti. Nihayet hem sektör, hem de sinemaseverler için müjdeli haber geldi.

1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren, pazar günleri hariç olmak üzere, haftanın 6 günü 07.00-21.00 saatleri arasında ve bir koltuk dolu, bir koltuk boş şeklinde düzenlenerek yüzde elli kapasite şartıyla sinema salonları açıldı.

SİNEMA SALONLARI AÇILDI MI?

Vaka sayılarının düşmesi ve normalleşme adımlarının artırılması kararı sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' başlıklı bir genelge yayımlandı. Bu genelgede sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu tedbirleri, hizmet verebilecek sektörler ve yasakların devam etmesine karar verilen iş kolları açıklandı. Bu kapsamda sinema salonlarının belirli tedbirler çerçevesinde yeniden hizmete açılması kararlaştırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN