Karneler ne zaman verilecek? MEB okulların kapanış tarihi belli oldu

Karneler ne zaman verilecek? MEB okulların kapanış tarihi belli oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle kısmen uzaktan eğitim, kısmen yüz yüze eğitim ile sezonu geçiren okullarda karne alma gününe kısa bir süre kaldı. Tüm kademe sınıf öğrencileri 18 Haziran 2021 Cuma karne alacak. Fakat isteğe bağlı olan telafi eğitim 2 Temmuz 2021 Cuma gününe kadar sürecek. İşte, MEB eğitim takvimi...

1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren hayat geçirilen 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' çerçevesinde eğitim takviminde değişiklik olup olmayacağı merak konusu olmuştu. MEB'in açıklamasına göre, isteğe bağlı olmak üzere hafta 2 gün yüz yüze eğitim uygulanacak. 2021 okulların kapanış tarihinde ise bir değişiklik yapılmadı.

KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran 2021 Cuma günü alacak. Öte yandan isteyen öğrenciler 2 Temmuz 2021 Cuma gününe kadar okullardaki telafi programına katılabilecek.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un telafi programının detaylarını yarın açıklaması bekleniyor.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

1 Haziran 2021 Salı günün hayata geçirilen 'yeni normalleşme' tedbirleri kapsamında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz 2021 Cuma gününe kadar ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacağını fakat bu eğitimlere katılım isteğe bağlı olduğu açıklandı.

2020-2021 eğitim öğretim sezonunun 2 Temmuz 2021 Cuma günü sona ereceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN