Kafeler ve restoranlar açıldı mı, saat kaça kadar açık? İşte yeni çalışma saatleri

Kafeler ve restoranlar açıldı mı, saat kaça kadar açık? İşte yeni çalışma saatleri

Restoranlar ve nargile kafeler açık mı? İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' konulu genelgesine göre, 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren kafeler ve restoranlar pazar günü hariç olmak üzere haftanın 6 günü 07.00-21.00 saatleri arasında belirli kurallar dahilinde müşteri kabul edebilecek. Nargile kafeler ise kapalı kalmaya devam edecek. İşte, yeni normalleşme kararları...

Kafeler ve restoranlar saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor, merak konusu oldu. Zira, koronavirüs salgını nedeniyle aylardır kapalı olan, bir ara açılan fakat sonra yeniden kapanan restoranlar ve kafeler, 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden müşteri kabul etmeye başladı. Masaların konumlandırılması, aynı anda bir masada kaç kişinin oturabileceği gibi bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

RESTORANLAR VE KAFELER AÇILDI MI?

Kafeterya, restoran, lokanta, nargile kafe gibi yeme içme yerleri; 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günü sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında masaya servis yapılabilecek. 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis yapılacak. Bu mekanlar pazar günleri ise sadece paket servisi hizmeti verebilecek.

KAFELER VE RESTORANLARIN YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE ŞARTLARI

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' konulu genelgesinde; restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi işletmelerin Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen tüm kurallara uyulması şartıyla hizmet verebileceği belirtildi.

Kafelerin ve restoranların hizmet verme şartları şöyle:

* Masalar arasında her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasında 60 cm mesafe bırakılması,

* Aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi,

* Kafelerde oyun oynatılması yasak olacak.

NARGİLE KAFELER AÇIK MI?

Kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edilecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN