Restoranlar, kafeler, düğün salonları ne zaman açılacak? Maske zorunluluğu kalkıyor!

Restoranlar, kafeler, düğün salonları ne zaman açılacak? Maske zorunluluğu kalkıyor!

Kademeli normalleşme takviminin 1 Haziran 2021 Salı günü sona ermesinin ardından 'yeni normalleşme nasıl olacak' merak konusu oldu. Restoran ve kafeler, kişi sınırlamasıyla açılabilecek. Düğünlerin ilk etapta açık alanlarda yapılması bekleniyor. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 1 Haziran 2021 sonrası 'yeni normalleşme takvimi' için yeni çalışmalar yapılacağını açıklamasının ardından taslak çalışma ortaya çıkmaya başladı. Tam kapanma sonrası 'kademeli normalleşme' pek çok alanda uygulanıyor fakat hâlâ sokak kısıtlaması ve restoranların açılması gibi konular için gözler Kabine'den çıkacak kararlarda.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, haziran ayında gelecek toplam 30 milyon Biontech aşısıyla günlük 1 milyon aşılama hedefi için çalışılacak. En geç sonbahara kadar 18 yaşa da aşılama yapılacak. Vakalarda düşüş sürdüğü takdirde sahillerde, parklarda iki metre mesafe varsa maske takılmayabilecek.

20200609-2-42873179-55770664.jpg

RESTORANLAR VE KAFELER AÇILACAK MI?

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran 2021 Salı gününden sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama kaydedilmesi beklenirken, bu durum otomatik olarak 1 Haziran 2021 sonrası yasakları da etkileyecek.

DÜĞÜNLERE İZİN VERİLECEK Mİ?

Çiftler, düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekliyor. 1 Haziran sonrası düğün salonları belli misafir sayısına göre hizmet verebilecek.

İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor.

HALI SAHALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Vaka sayılarında düşüş bu hızla devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek.

MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILIYOR

Normalleşme adımları hızlanırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da çalışmalarına hız verdi. Bilim Kurulu'nun üzerinde çalıştığı konularla ilgili edinilen bilgiye göre, normalleşme sürecinin başlayacağı haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe varsa, insanlar artık maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN