Kuaförler ve berberler hangi saatler arası açık? İşte çalışma saatleri

Kuaförler ve berberler hangi saatler arası açık? İşte çalışma saatleri

Berberlerin ve kuaförlerin kademeli normalleşme çalışma saatleri tarih belli oldu. Tam kapanma uygulaması nedeniyle 17 gündür kapalı olan berberler ve kuaförler 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü açılacak. Sadece hafta içi günleri 07.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek işletmeler koronavirüs tedbirlerine uyulacak. İşte, berber kuaför mesai saatleri...

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi' ile kuaförlerin ve berberlerin hangi saatler arasında açık olacağı netleşti. 2021 Normalleşme Takvimi ile beraber kafe, restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gidildi.

15704-kuafor-ve-berberlere-ucretsiz-maske-ve-eldive-eyupsultan-haberler-560x330.jpeg

KUAFÖRLER VE BERBERLER VE NE ZAMAN AÇILACAK?

17 Mayıs 2021 Pazartesi gününden itibaren açılacak berberler ve kuaförler sadece pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri 07.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği çalışma saatlerine uymayan işletmeler yüklü miktarda idari para cezası verilecek.

29 Nisan 2021 günü başlayan tam kapanma uygulaması nedeniyle kuaförler ve berberler 17 gün boyunca kapalı kaldı. Kademeli normalleşme kapsamında berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmeler yeniden faaliyete geçecek.

Kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00 arası, hafta sonları ise cuma günü saat 21.00'dan pazartesi günü saat 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirtelim.

BERBERLERİN VE KUAFÖRLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ 2021

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde kuaförler ve berberlerin çalışma saatleri şöyle belirtildi:

"Yukarıda sayılan iş yerleri dışında kalan ve tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat, terzi, berber gibi dükkanlar ile büro ve ofisler, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu işkolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir."

dezenfekte-kuafor-5-250-1179.jpg

ESNAF VE İŞLETMELER İÇİN YENİ NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

* 17 Mayıs-1 Haziran arasında, kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, halı saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.

* Kademeli normalleşme döneminde alışveriş merkezleri hafta içi 10.00-20.00 arasında faaliyet gösterebilecek, hafta sonları kapalı olacak.

* Perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye ve hırdavat dükkanları hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

* Kademeli normalleşme döneminde pazar yerleri hafta içi 07.00-19.00 arasında açık olacak, hafta sonları ise pazar yeri kurulmayacak.

* Kademeli normalleşme döneminde kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma usulleri uygulanmaya devam edilecek, mesai saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacak.

KADEMELİ NORMALLEŞME TAKVİMİ 2021

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN