Kontrollü normalleşmeye esnaftan tepki

Kontrollü normalleşmeye esnaftan tepki

Yarın sona erecek olan tam kapanma sonrasında yeme içme yerlerinin yalnızca gel-al ve paket servis şeklinde hizmet vermesi esnafın tepkisini topladı. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Durmuş bu duruma ilişkin açıklamasında "Esnaf bitmiş durumda bir an önce iş yerlerinin komple açılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sonrası 29 Nisan'da uygulamaya konulan 'tam kapanma' yarın sona eriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere, kontrollü normalleşmeye dair ayrıntıların yer aldığı genelge gönderildi.

17 Mayıs ile 1 Haziran arasındaki dönemi kapsayan genelgeye göre yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek.

durmus.jpg
Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş

Kontrollü normalleşme planını değerlendiren Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Kocaeli esnafı arasında paket servis yapanın neredeyse olmadığını belirterek komple açılma gerçekleşmesini beklediklerini dile getirdi.

'BİZİM ESNAFIMIZ ARASINDA PAKET SERVİS YAPABİLEN ÇOK AZ'

Durmuş açıklamasında “Esnaf bitmiş durumda bir an önce iş yerlerinin komple açılmasını bekliyoruz. Biz komple açılmasını bekliyorduk açıkçası. Bizim esnafımızın içerisinde paket servis yapabilen çok az işletme var. Esnafın içerisinde öyle paket servis yapabilecek sistemi yok. Ne motosikleti var ne arabası var. Sulu yemek yapan esnaf nasıl paket servis yapacak? Umarım önümüzdeki günlerde komple açılır ve esnafımız rahat bir nefes alır” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN