‘Sanatın kraliçesi’ ödülü Türkiye’ye

‘Sanatın kraliçesi’ ödülü Türkiye’ye

Dünyanın prestijli sanata destek ödüllerinden Callia Vakfı 2022 ödüllerinde Füsun Eczacıbaşı’na ‘Uluslararası Sanata Destek Ödülü’ verildi. Ödülünü, İspanya Kraliçesi Kraliçe Sofia’nın elinden alan Eczacıbaşı “Sanatçılar suskunların ve susturulanların sesi olurlar. Sanat yoluyla iletişim kurmanın günümüz dünyasında her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

SALİHA SULTAN

SAHA-Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Eczacıbaşı’nın çalışmaları, Madrid merkezli Callia Vakfı tarafından bu yıl ilk kez verilen ‘Uluslararası Sanata Destek Ödülü’ne değer görüldü. İspanya Kralı 6. Felipe’nin annesi Kraliçe Sofia’nın kuruluşundan itibaren hamisi olduğu ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen ödülün töreni, Madrid’deki San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisinde yapıldı. Törene uluslararası konuklarla birlikte SAHA Yönetim Kurulu ve kurumsal destekçileri ile Türkiye’nin İspanya Büyükelçisi ve eşi de katıldı. Daha önce sadece İspanya ve Güney Amerika’nın önde gelen sanat destekçilerine verilen ödül, bu yıl ilk kez uluslararası bir isme, Eczacıbaşı’na verildi. Metropolitan Sanat Müzesi Direktörü Max Hollein, Madrid Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi Direktörü Tomas Marco ve Meksika Ulusal Sanat Müzesi Direktörü Carmen Gaitan gibi sanat dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri, ödüle gerekçe olarak, Eczacıbaşı başkanlığındaki SAHA Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi’nin sanat adına dünya çapında bir dayanışma ve filantropi modeli yaratmasını gösterdi.

Törende ödülünü İspanya Kraliçesi Sofia’nın elinden alan Füsun Eczacıbaşı duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Uluslararası çapta ilk kez verilen bu ödülü Majestelerinin elinden, böylesine saygın konukların huzurunda, kıymetli filantroplar Felipe Jove ve Darlene & Jorge Perez ile birlikte almak büyük bir onur. Bu ödülü, 100’ün üzerinde bireysel ve kurumsal üyenin desteğiyle varlığını sürdüren SAHA Derneği ve ekip arkadaşlarım adına alıyorum. Eduardo Galeano’nun ‘Hayırseverliğe değil dayanışmaya inanıyorum’ sözü bizim SAHA’da yaratmak istediğimiz modeli en iyi şekilde anlatıyor.”

Konuşmasında sanatın hayatını ve dünya görüşünü zenginleştirdiğinin altını çizen Eczacıbaşı; “Sanatçılar, çalışmaları aracılığıyla empati becerimizi ve anlayışımızı besleyerek diğer yaşamları, anlatıları ve bakış açılarını hayal etmemizi sağlar. İnsanlar, ideolojiler, inançlar ve kültürler arasındaki mesafeyi yaratıcılıklarıyla kapatmamıza yardımcı olurlar. Suskunların ve susturulanların sesi olurlar. Sanat yoluyla iletişim kurmanın günümüz dünyasında her zamankinden daha önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. Kültürel, sanatsal veya bilimsel bir etkinliğe koruma ve yardım amaçlı, çıkarsız destek veren kişilere verilen ödüle, Füsun Eczacıbaşı’nın dışında Maria Jose Jove Vakfı Başkanı Felipa Jove ve Jorge ve Darlene Perez çifti layık görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN