Teoman: Cumartesi Anneleri’ni reddetseydim vicdan azabıyla yaşardım

Teoman: Cumartesi Anneleri’ni reddetseydim vicdan azabıyla yaşardım

Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta buluşması için "Benim Annem Cumartesi" şarkısını seslendiren Teoman, önerinin kendisine Cumartesi Anneleri tarafından geldiğini belirtti. Gelebilecek negatif tepkileri sezdiğini söyleyen sanatçı, "Bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim. Reddetseydim, hayatım boyunca sürecek bir vicdan azabıyla yaşamak zorunda kalırdım" dedi.

İstanbul'daki Galatasaray Meydanı'nda, 27 Mayıs 1995'ten beri her cumartesi günü gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri'nin eylemi çeşitli engellemelere rağmen 1000. haftasında sürüyor.

Bandista grubunun Cumartesi Anneleri için yazdığı ‘Benim Annem Cumartesi’ şarkısını yeniden yorumlayan Teoman, konuya dair İlke TV’ye şu açıklamayı yaptı:

“Bilirsiniz, siyasete uzak biriyim, sevmediğim bir alandır. Ben kendimi, siyasetler üzeri olarak tanımlarım, vicdanın yanındayımdır, siyasi partilerin değil.

Bu şarkıyı seslendirme önerisi bana Cumartesi Anneleri tarafından geldi. Gelebilecek negatif tepkileri sezdim ama bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim. Düşünmedim, çünkü kendimi tanırım. Reddetseydim, hayatım boyunca sürecek bir vicdan azabıyla yaşamak zorunda kalırdım.

Kendimi bildim bileli Türkiye’de her kesimin çektiği acıların farkındayım. Her kesimi anlamaya çalıştım hayatım boyunca. Kimseyi düşman olarak görmedim, görmeyeceğim.

Bana göre gencecik olan insanların yaşadığı Türkiye’de, yaşım gereği, Teoman abiyim ben artık. Ve abiliğimin gereğini yapıyor, sözlerimle, hareketlerimle, tüm Türkiye’ye toplumsal barışı ve vicdanı, alınması gereken yol olarak göstermeye çalışıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN