Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle Dijital Tiyatro Kütüphanesi kuruyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle Dijital Tiyatro Kütüphanesi kuruyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle özel tiyatroların iptal edilen ya da sahnelenemeyen oyunları için Dijital Tiyatro Kütüphanesi kuruyor.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Bütün dünyada sanat yaşamını vuran pandemi nedeniyle kapısına kilit vurulan salonların ardından birçok özel tiyatro oyunu da sahnelenemiyor ve özel tiyatro sektörü iş yapamıyor. Özel tiyatroların salgınla birlikte iptal edilen, bu sezon izleyiciyle buluşamayan oyunlarının görsel arşivlerinin oluşturulması amacıyla harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dijital Tiyatro Kütüphanesi kuruyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sayfasında yer alan bilgiye göre, kütüphanede yer alacak oyunlar, ilgili tiyatronun bu konudaki bildirimi ve dijital platform imkânları doğrultusunda Bakanlığa ait dijital platformlarda (Sanat Cepte) yayınlanabilecek. Tiyatrocular, geçtiğimiz ay Bakanlıkla yaptıkları görüşmelerde oyunlarının Bakanlık tarafından alınmasını ve Devlet Tiyatroları oyunları gibi dijital mecralarda yayınlanmasını talep etmişlerdi. Sitede, oyunlar için özel tiyatrolara bir maddi bedel ödenip-ödenmeyeceği konusunda henüz bir bilgi yer almıyor.

HER ÖZEL TİYATRO BİR OYUN YOLLAYABİLECEK

Dijital tiyatro kütüphanesi için oyun sunmak isteyen özel tiyatrolar ‘guzelsanatlar.ktb.gov.tr’ sitesinde yer alan bilgi ve belgeler ile elektronik ortamdan başvuru yapabilecek. Kütüphaneye her özel tiyatro bir oyunla başvurabilecek. Oyunların süresi ise geleneksel oyunlar için en az 10 dakika, çocuk oyunları için en az 20 dakika, yetişkin oyunları için en az 30 dakika olma zorunluluğu bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN