Kurban bayramı ne zaman? 2020 kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kurban bayramı ne zaman? 2020 kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Tarihi yaklaşan Kurban Bayramı tarihi Hicri takvime göre; Zilhicce ayında kutlanıyor. Kurban bayramının ne zaman olacağını öğrenenler, bayram tatilinin de kaç gün olacağına dair şu an için henüz net bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Kurban bayramında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı da kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 büyükşehir ve Zonguldak genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kararı, 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla normalleşme takvimi kapsamında uygulanmıyordu. Diyanet’in paylaştığı Kurban bayramı tarihinde sokağa çıkma yasağı konusunun Bilim Kurulu’nda gündeme geleceğine dair net bir bilgi bulunmuyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

30 Temmuz Perşembe günü Kurban bayramı arefesi olacak. Kurban bayramı 31 Ağustos Cuma günü başlayacak, 3 Ağustos Pazartesi günü ise bayramın 4'ncü günü idrak edilecek.

30 Temmuz 2020 Perşembe - Arefe günü

31 Temmuz 2020 Cuma - Kurban Bayramı 1. günü

1 Ağustos 2020 Cumartesi - Kurban Bayramı 2. günü

2 Ağustos 2020 Pazar - Kurban Bayramı 3. günü

3 Ağustos 2020 Pazartesi - Kurban Bayramı 4. günü

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban bayramı tatili ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kimi kesim bayram tatili süresinin uzatılmayacağı görüşünü savunurken, salgının durumuna göre bu kararın alınabileceği öngörülüyor.

Kurban bayramında 27, 28 ve 29 Temmuz, haftanın ilk üç günü ve arefenin dışında, 4 gün olan Kurban bayramı ile birleştirilip toplamda 8 gün olarak uygulanabileceği düşünülüyor. Tabii bunlar tamamıyla varsayım, net bilgi geldiği takdirde yine ilk olarak KARAR.com'dan paylaşacağız…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK MI?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında Türkiye’de bazı illerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kararı normalleşme süreci boyunda devam ettirilmiyor. Ancak salgının seyri, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda ileriki günlerde yeniden bu kararın uygulanabileceği belirtilmişti. Kurban bayramında sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının olup olmayacağı da bilinmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN